Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Οι σκοπιανοί συμβιβασμοί μπορεί να μην επαρκούν - Ανεπιθύμητη η κυβέρνηση μειοψηφίας με ανοχή

Οι σκοπιανοί συμβιβασμοί μπορεί να μην επαρκούν
Του Ν. Λυγερού

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο για τα δεδομένα των Σκοπίων και λόγω της γενικευμένης διαφθοράς που υπάρχει σε αυτό το κράτος, οι σκοπιανοί συμβιβασμοί μπορεί να μην επαρκούν, για να περάσει στο επόμενο στάδιο το Προσύμφωνο των Πρεσπών. Μπορεί στην Ελλάδα, η κυβέρνηση να επενδύει πάνω στην κυβέρνηση των Σκοπίων, αφήνοντας την ελεύθερη να κάνει κάθε κίνηση και να πάρει κάθε πρωτοβουλία, έτσι ώστε να πετύχει τον κοινό στόχο, αλλά ακόμα και τώρα μετά από τόσους μήνες σιγουριάς τίποτα δεν είναι δεδομένο, λόγω της
απαίτησης της ενισχυμένης ψηφοφορίας των βουλευτών. Διότι ακόμα και οι υποστηρικτές του Ζάεφ έχουν αρχίσει να διαφωνούν, με την έννοια ότι έχει αναιρέσει τα πάντα από τις υποσχέσεις που έχει κάνει, τόσο ως υποψήφιος όσο και ως Πρωθυπουργός. Δεν είναι μια απλή λεπτομέρεια το θέμα της συνολικής αμνηστίας για τα γεγονότα του Απριλίου του 2017. Και όλοι κατάλαβαν, παρ’ όλο που δεν έχει ειπωθεί επίσημα από την κυβέρνηση των Σκοπίων, ότι πρόκειται για ένα σιχαμερό αντάλλαγμα μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων. Όμως τι γίνεται με το θέμα της πολιτικής αξιοπρέπειας; Και τι γίνεται στο μέλλον επειδή έχουμε εκλογές από τις δύο πλευρές. Και όλο αυτό το πλαίσιο θα αλλάξει και πάλι τα δεδομένα. Έτσι όλοι βιάζονται και προσπαθούν να συμβιβαστούν με τα πάντα, αλλά αυτό μπορεί και να μην επαρκεί διότι ο σκοπιανός λαός βλέπει και αυτός, αυτούς τους απαράδεκτους πολιτικούς χειρισμούς και θα εκφραστεί με τον δικό του τρόπο.

Ανεπιθύμητη η κυβέρνηση μειοψηφίας με ανοχή
Του Ν. Λυγερού

Θέλουμε δεν θέλουμε, πρέπει όλοι μας να αποδεχτούμε το γεγονός, αφού δεν μπορούμε να το παραδεχτούμε, ότι έχουμε πλέον στην εξουσία μια ανεπιθύμητη κυβέρνηση μειοψηφίας με ανοχή κι αυτό από μόνο του είναι απαράδεκτο για τη διαχείριση του κάθε θέματος που αφορά το εθνικό επίπεδο. Έτσι πρέπει να υπάρξει μια ανατροπή για ν' αλλάξουν τα δεδομένα και να αντιπροσωπεύσει επιτέλους η εξουσία την ουσία της θέλησης του ελληνικού λαού κι αυτό φαίνεται με ξεκάθαρο τρόπο για τον νέο Μακεδονικό αγώνα. Έτσι και τα κόμματα της αντιπολίτευσης πρέπει να συνειδητοποιήσουν ποιος είναι ο ρόλος τους σ' ένα δημοκρατικό πεδίο δράσης, διότι τώρα ζούμε μια μορφή δημοκρατίας διότι έχουμε μια δικτατορία ιδεολογική που εκμεταλλεύεται μια ασθενή δημοκρατία. Έτσι δεν μπορεί η αντιπολίτευση να λέει ότι δεν φταίει για τίποτα και να περιμένει απλώς τις εξελίξεις για να εμφανιστεί επιτέλους. Πρέπει ο καθένας να παίξει τον ρόλο του με όλες τις δυνατότητες που του επιτρέπουν οι θεσμοί, έτσι ώστε ν' ακυρωθεί το Προσύμφωνο των Πρεσπών, αφού δεν αντιπροσωπεύει σε κανένα σημείο τον ελληνικό λαό και μάλιστα αποτελεί πλήγμα κατά του Ελληνισμού μέσω μιας κόκκινης βαρβαρότητας που δεν πέρασε ποτέ στην Ελλάδα. Πρέπει να είμαστε στο ύψος των περιστάσεων και σε πολιτικό επίπεδο αλλιώς το κόστος θα είναι μεγάλο λόγω των επόμενων εκλογών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου