Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2019

«Καζάνι που βράζει» η Γαλλία: Μαζική διαδήλωση από τις γυναίκες με τα «κίτρινα γιλέκα» στο Παρίσι(Βίντεο)

Γαλλία | Κίτρινα γιλέκα: Στην ιστορική πλατεία της Βαστίλης, στην «καρδιά» του Παρισιού, συγκεντρώθηκαν την Κυριακή (06/01/2019) πολλές γυναίκες, μέλη των «κίτρινων γιλέκων», την επαύριον των μεγάλων διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα, που σημαδεύθηκαν από βίαια επεισόδια.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), οι γυναίκες έψαλαν στα σκαλιά του σταθμό «Opéra – Bastille» τη «Μασσαλιώτιδα», τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας, κρατώντας στα χέρια κίτρινα μπαλόνια.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ίδια πηγή, διέκοψαν την κυκλοφορία και στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία προς την πλατεία της Δημοκρατίας.
«Πραγματοποιώντας αυτήν την πρώτη διαδήλωση γυναικών, θελήσαμε να ανοίξουμε έναν νέο δίαυλο επικοινωνίας πέραν αυτού της βίας, διότι εκείνο που αποκλειστικά προβάλλουν τα μέσα ενημέρωσης είναι οι βιαιοπραγίες, λησμονώντας τον πυρήνα του προβλήματος», τόνισε στους δημοσιογράφους η 42χρονη νοσοκόμα Καρέν, η οποία ταξίδεψε από τη Μασσαλία και είναι μία εκ των ιδρυτικών μελών της ομάδας «Γυναίκες κίτρινα γιλέκα» (Femmes gilets jeaunes) στο Facebook.
«Η σημερινή διαδήλωση δεν είναι φεμινιστική, αλλά προορισμός της είναι να προβάλει μία ασυνήθιστη εικόνα του κινήματος», πρόσθεσε η ίδια.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν το Σάββατο (05/01/2019) η γαλλική Αστυνομία συνέλαβε μόνο στο Παρίσι 35 άτομα, από τους οποίους οι 27 ήταν ηλικιωμένοι και τους έθεσε υπό προσωρινή κράτηση.
Η ημέρα σημαδεύτηκε από την εισβολή των διαδηλωτών στα γραφεία του κυβερνητικού εκπροσώπου Μπενζαμέν Γκριβό με ένα μικρό εκσκαφικό μηχάνημα. Επίσης πολλά αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν.
ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου