Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Η νέα μακεδονική μάχη - Άμυνα χωρίς ασφάλεια - Τα επιδοτούμενα κανάλια

Η νέα μακεδονική μάχη
Του Ν. Λυγερού

Η νέα μακεδονική μάχη έχει αρχίσει με την εκλογική εκστρατεία σε πολλαπλό επίπεδο. Δεν πρέπει ν’ αφήσουμε κανέναν όρθιο από τους υποψήφιους που υποστήριξαν το Προσύμφωνο των Πρεσπών, διότι ξέρουμε ότι είναι εφιάλτες για την Ελλάδα. Κανένας από αυτούς δεν έχει κάποια δικαιολογία που θα μπορούσε να τον προστατέψει από την αντεπίθεση του ελληνικού λαού. Πρέπει επίσης να δώσουμε ένα οριστικό τέλος στα μικρά κόμματα που υπέκυψαν στη θέληση, ακόμα και αν ήταν βάρβαρη, του κυβερνώντος κόμματος. Είναι όλα επικίνδυνα και δεν είναι ικανά ν’ αντισταθούν. Έτσι δεν υπάρχει λόγος να τους βρίσκουμε κάποιο λόγο που δεν καταψήφισαν το απαράδεκτο Προσύμφωνο, και δεν μας ενδιαφέρει αν τελικά διάβασαν το κείμενο των 19 σελίδων στα αγγλικά. Δεν έχουμε ούτε ενοχές ούτε τύψεις, ας έχουν αυτοί που έβαλαν ένα τέλος στην πολιτική τους καριέρα. Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε στοιχείο που θα έχουμε ενάντια σε αυτούς που πούλησαν όχι μόνο το όνομα της Μακεδονίας, αλλά και το δικό τους. Έτσι θα μάθουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει μακεδονική ήττα, διότι δεν τους έχουμε ανάγκη για τη συνέχεια της πορείας του Ελληνισμού. Ας ξεμπερδεύουμε λοιπόν με αυτούς για να ζήσει ελεύθερη η Μακεδονία μας και η πατρίδα μας.

Άμυνα χωρίς ασφάλεια
Του Ν. Λυγερού

Ας τα βγάλει όλα στη φόρα ο Πρώην Υπουργός Εθνικής Αμύνης για να μάθουμε επιτέλους όλα όσα έγιναν και στο Υπουργείο Εξωτερικών για την προώθηση με κάθε τρόπο του Προσυμφώνου των Πρεσπών, διότι δεν υπάρχει λόγος να κρατήσουν τη θέση τους μερικοί υπάλληλοι που τοποθετήθηκαν μόνο και μόνο για αυτό το ύπουλο συνωμοτικό έργο. Δεν είναι ανάγκη να περιμένει περισσότερο ούτε για τον Πρόεδρο της Βουλής αφού βλέπουμε ποια είναι η αντιδημοκρατική του συμπεριφορά. Όσον αφορά στους πρώην βουλευτές του κόμματός του καλό είναι να ξέρουμε όλα όσα έχουν κάνει, γιατί είναι ικανοί να συνεχίσουν το δόλιο έργο τους και μετά με άλλους τρόπους αν δεν έχουν ξεμπροστιαστεί επισήμως. Το τέλος της Κ.Ο. είναι δεδομένο, αλλά πρέπει τουλάχιστον να προσφέρει πληροφορίες για όσους την κατέστρεψαν για να μπορέσει να περάσει στην αντεπίθεση. Άλλωστε είναι ο μόνος τρόπος για όσους δεν πρόδωσαν την Μακεδονία να κάνουν τη διαφορά για να μην μπουν όλοι στο ίδιο πακέτο. Οι πληροφορίες όταν είναι γνώσεις αποτελούν όπλο κατά της προπαγάνδας και έχουν τώρα τεράστια σημασία σε προεκλογική περίοδο που είναι τόσο κρίσιμη.

Τα επιδοτούμενα κανάλια
Του Ν. Λυγερού

Η κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθεί να κρατηθεί φιμώνοντας τα επιδοτούμενα κανάλια. Ουσιαστικά τα εκβιάζει δίνοντάς τους χρήματα για να μη λένε τίποτα για τον νέο Μακεδονικό Αγώνα και γενικότερα ενάντια στην κυβέρνηση. Αυτό είναι χαρακτηριστικό ειδικά στα περιφερειακά κανάλια που θέλουν να ανήκουν στο ψηφιακό μπουκέτο. Έτσι ακόμα και μέσα στη Μακεδονία υπάρχει λογοκρισία για το Σκοπιανό. Βέβαια νομίζει η κυβέρνηση ότι θα σώσει μερικούς πόντους από την τεράστια ήττα που θα υποστεί, αλλά και σε αυτό το σημείο κάνει λάθος εκτίμηση. Διότι όλα μαθαίνονται στην επαρχία και σιγά σιγά οργανώνεται η μεγάλη ρήξη με το κατεστημένο που τώρα πια δεν έχει τα πάνω του όπως τα προηγούμενα χρόνια. Και αυτή η αντεπίθεση θα έχει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα, ειδικά τώρα που έχει αρχίσει η προεκλογική εκστρατεία. Έτσι τα κανάλια ακόμα και επιδοτούμενα θα βρεθούν υπό πίεση για ν’ αποκαλύψουν την αλήθεια, αλλιώς θα υποστούν και τα ίδια μεγάλο κόστος στη συνέχεια και αυτό θα μπορούσε να είναι και η ταφόπλακα τους, ακριβώς λόγω της αλλαγής της πηγής των επιδοτήσεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου