Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Ο αγώνας της ακύρωσης του Προσυμφώνου - Η προδοσία δεν συνηθίζεται - Η αποστολή στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο αγώνας της ακύρωσης του Προσυμφώνου
Του Ν. Λυγερού

Όταν τα 29 κράτη μέλη του ΝΑΤΟ δεν έχουν αποδεχθεί μέσω της Βουλής τους το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων, τίποτα δεν έχει γίνει ακόμα και στο επίπεδο του ΝΑΤΟ, διότι πολύ απλά το Προσύμφωνο δεν είναι καν σε ισχύ. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι υπάρχει αυτό το παράθυρο για ν' ακυρώσουμε το Προσύμφωνο και μάλιστα χωρίς να υπάρχουν τετελεσμένα στο ΝΑΤΟ. Όσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση τα πράγματα είναι ακόμα πιο απλά, λόγω της ύπαρξης των 35 κεφαλαίων του ευρωπαϊκού κεκτημένου και των δυνατοτήτων που έχουμε σε κάθε άνοιγμα και σε κάθε κλείσιμο κεφαλαίου. Έτσι δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για τον αγώνα της ακύρωσης του Προσυμφώνου των Πρεσπών ό,τι και να λέει η κυβερνητική προπαγάνδα, που θέλει να αποκρύψει αυτό το γεγονός. Δηλαδή τώρα που βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, την ώρα που θα υπάρξουν προεδρικές εκλογές και στα Σκόπια, θα ξέρουν όλοι οι ψηφοφόροι ότι θα πρέπει να επιλέξουν υποψήφιους δημάρχους, περιφερειάρχες, βουλευτές και ευρωβουλευτές που θα παλέψουν για την ακύρωση και κανείς δεν θα μπορεί να τους πείσει ότι δεν θα είναι το κυρίαρχο θέμα των εκλογών, διότι πολύ απλά θα βουίξει όλος ο τόπος. Οι φανατικοί του Προσυμφώνου των Πρεπών θεώρησαν ότι το θέμα έχει λήξει και δεν έχουν αντιληφθεί ότι τώρα αρχίζει η αληθινή αντίσταση και αντεπίθεση Ελληνισμού για την προστασία της ιστορίας της Μακεδονίας.

Η προδοσία δεν συνηθίζεται
Του Ν. Λυγερού

Μπορεί μερικοί να μας εξηγούν ότι η μάζα θα συνηθίσει ακόμα και το Προσύμφωνο των Πρεσπών, αλλά μάλλον επειδή αλλάζουν συνεχώς άποψη και δεν έχουν συνηθίσει να δίνουν σημασία σε κάποιες αξίες, έχουν ξεχάσει ότι η προδοσία δεν συνηθίζεται. Άλλωστε δεν θα υπάρξει ανάγκη να συνηθίσουμε το Προσύμφωνο των Πρεσπών, με τον ανάλογο τρόπο που δεν συνηθίσαμε το Σχέδιο Ανάν γιατί το απορρίψαμε, γιατί θα το ακυρώσουμε. Όλα όσα έκανε η κυβέρνηση της μειοψηφίας, δεν μπορούν να αντιπροσωπεύουν τον ελληνικό λαό. Και αυτό θα αποδειχθεί με τις επόμενες εκλογές και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα. Διότι είναι θέμα καθαρά πολιτικό, η ακύρωση του Προσυμφώνου των Πρεσπών, και αυτή μπορεί να γίνει τόσο στη Βουλή των Ελλήνων με τη νέα σύνθεση της Βουλής όσο και με λαϊκό δημοψήφισμα. Δεν είναι οι τρόποι που δεν υπάρχουν. Η ακύρωση θα βασιστεί πάνω σε όλους τους αγώνες που θα γίνουν στα επίπεδα του Δημάρχου, του Περιφερειάρχη, του Βουλευτή και του Ευρωβουλευτή, διότι ο καθένας έχει να παίξει τον ρόλο του σε αυτήν την εθνική υπόθεση. Γι αυτό τον λόγο δεν υπάρχει πλαίσιο να συνηθίσουμε κάτι το οποίο είναι απαράδεκτο. Όλος ο τωρινός αγώνας έχει ως κλειδωμένο στόχο την ακύρωση του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Και αυτός θα επηρεάσει πάρα πολλές εκλογικές αναμετρήσεις σε αυτό το διάστημα. Ας προετοιμαστούμε λοιπόν για αυτόν τον νέο αγώνα για τον Ελληνισμό υπέρ της Μακεδονίας.

Η αποστολή στο Ηνωμένο Βασίλειο
Του Ν. Λυγερού

Η αποστολή στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι σημαντική αυτήν την περίοδο, όπου όλοι οι πολίτες αναρωτιούνται τι θα γίνει με το περίφημο Brexit. Είμαστε ακόμα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο και είναι καλό να μάθουν όσο περισσότεροι γίνεται ποιες είναι οι ευρωπαϊκές προοπτικές που υπάρχουν, λόγω της έννοιας της ΑΟΖ και της Ανατολικής Μεσογείου. Διότι την ώρα που μερικοί παρέσυραν με τεχνάσματα και στρατηγήματα έναν ολόκληρο λαό, χωρίς να έχουν μελετήσει τις στρατηγικές επιπτώσεις, είναι καλό να μάθουν όσοι αντιστέκονται και θέλουν να παραμένουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ποια είναι τα μεγέθη των κοιτασμάτων στην Κυπριακή ΑΟΖ και στην Ελληνική ΑΟΖ, πώς θα παίξουν οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίας που κάνουν γεωτρήσεις, δηλαδή η ExxonMobil, η Total και η Eni, πώς θα παίξουν αυτές που αγοράζουν επιβεβαιωμένα κοιτάσματα, δηλαδή η British Group και η GazProm, πώς θα λειτουργήσει ο αγωγός φυσικού αερίου EastMed, πώς θα ενώσει το ηλεκτρικό καλώδιο EuroAsia Interconnector, πώς θα ενισχυθεί ο στρατηγικός άξονας Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ με το τριπλό σημείο επαφής Ελλάδα, Κύπρος, Αίγυπτος. Διότι όλα αυτά είναι και μια ευρωπαϊκή και ενεργειακή σκακιέρα του μέλλοντος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου