Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Δεν θα μείνει πέτρα για πέτρα - Το τέλος της λογοκρισίας - Η προετοιμασία της αρχής

Δεν θα μείνει πέτρα για πέτρα
Του Νίκου Λυγερού

Ήδη από τώρα βλέπουμε την κατάρρευση του συστήματος αλλά ούτε το ίδιο δεν μπορεί να προβλέψει πόσο θα πέσει χάρη στην αντίσταση του Ελληνισμού. Μόνο τώρα καταλαβαίνει πόσο καταστροφική ήταν η υποτίθεται επίλυση του Σκοπιανού. Είχε την εντύπωση ότι θα περνούσε απαρατήρητη επειδή εκτιμούσε ότι ο ελληνικός λαός ήταν πολύ πεσμένος κι επειδή δεν έχει γνώσεις ιστορίας δεν προέβλεψε την αντίστασή του. Και είμαστε μόνο στην αρχή. Δεν θα μείνει πέτρα για πέτρα από όλο το σύστημα που στήθηκε γύρω από τον πυρήνα της προπαγάνδας. Διότι ο Ελληνισμός δεν θέλει να μείνει ούτε ίχνος από το πέρασμα των οπαδών της κόκκινης βαρβαρότητας και θα την διώξει όπως έδιωξε και τη μαύρη της κατοχής. Όλοι όσοι πόνταραν πάνω σε αυτό το αυταρχικό σύστημα και το εκμεταλλεύτηκαν έως την τελευταία στιγμή μετρούν τις ημέρες τους. Διότι τίποτα δεν θα μείνει από όλα τα μέτρα που πέρασαν και που λειτουργούν ενάντια στην δημοκρατία. Τώρα που θα παραδοθεί ακόμα και η προπαγάνδα, θα μείνουν στο έλεος του θεού. Η ιστορία έχει αρχίσει να ζωγραφίζει την τελική παρένθεση μιας παράλογης εξουσίας που πίστευε στην ανάσταση του θανάτου της ενώ η ίδια η Ανθρωπότητα έδειχνε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν γίνεται τίποτα με αυτά τα δεδομένα. Όμως επειδή έχουμε να κάνουμε με καθυστερημένη ιδεολογία, θα πρέπει να την πληροφορήσουμε και μετά το τέλος της ότι έχει κλείσει η παρένθεση κι ότι μπορεί να πάει διακοπές και να αφήσει ήσυχη την ιστορία του Ελληνισμού.

Το τέλος της λογοκρισίας

Του Νίκου Λυγερού

Άρχισε το τέλος της λογοκρισίας ακόμα και πριν την ήττα του συστήματος στις εθνικές εκλογές. Και ο λόγος είναι απλός. Πολλοί που φοβόντουσαν την εξουσία του, τώρα βλέπουν ότι δεν πρόκειται να πάθουν τίποτα και γι' αυτό έχουν αρχίσει να μιλούν ανοιχτά και να προκαλούν φθορές όλοι όσοι έχουν υποστεί στο σύστημα σε θέματα ιστορίας και πολιτισμού, αρχίζουν να ανασάνουν επιτέλους και βλέπουν πόσα πράγματα θα πρέπει να αλλάξουν έτσι ώστε να επανέλθουμε στην ιστορία της Ελλάδας η οποία δεν έχει σχέση με το πρόγραμμα ενός κόμματος. Θα πρέπει για όλα αυτά να ειπωθεί η αλήθεια και να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις σε όλες τις αναθεωρήσεις που έχουν γίνει και αυτή δεν αφορά μόνο στο θέμα της Μακεδονίας. Θα πρέπει επιπλέον να επανέλθουμε στο πλαίσιο της αξιοκρατίας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης για να υπάρχει ξανά ο Ελληνισμός ως αξιακός πυρήνας. Το ίδιο ισχύει και για τις διεθνείς μας σχέσεις τόσο σε επίπεδο του ΝΑΤΟ όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα πρέπει να ακυρώσουμε το Προσύμφωνο των Πρεσπών πριν ολοκληρωθεί η νατοϊκή διαδικασία για να μη χάσουμε πολύτιμο χρόνο. Και ουσιαστικά θα πρέπει να σβήσουμε όλες τις παρεμβάσεις της λογοκρισίας που έχει μειώσει την εικόνα του Ελληνισμού στο εξωτερικό. Από τώρα είναι καλό να σκεφτόμαστε και την εθνική μας Επέτειο για τα 200 χρόνια της αρχής της απελευθέρωσης του Ελληνισμού. Έτσι δεν υπάρχει λόγος για άσυλο πουθενά στις γνώσεις αφού είναι τα θεμέλιά μας.

Η προετοιμασία της αρχής
Του Νίκου Λυγερού

Οι εθνικές εκλογές δεν είναι μόνο το τέλος ενός αυταρχικού συστήματος, αλλά και η αρχή μιας απελευθέρωσης. Γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι από την επομένη των εθνικών εκλογών, διότι τα πράγματα που πρέπει να διορθωθούν είναι πολλά και ο χρόνος είναι πολύτιμος. Πρέπει η Ελλάδα να δείξει μια άλλη εικόνα στο εξωτερικό, μια εικόνα που να ταιριάζει με την αξιοπρέπειά της και με την ιστορία της. Φτάνει πια αυτή η εικόνα ενός καθυστερημένου συστήματος που έχει ως μοντέλο το αρχέτυπο της Σοβιετικής Ένωσης, ενώ αυτή έχει καταρρεύσει εδώ και δεκαετίες. Δεν τιμά την Ελλάδα αυτή η εικόνα και θα πρέπει να την αλλάξουμε οριστικά, αφού θα είμαστε εδώ ακόμα και μετά το τέλος της βαρβαρότητας. Θα πρέπει επιτέλους να προχωρήσουμε και στο θέμα της αξιοποίησης της ελληνικής ΑΟΖ, διότι αυτή καθυστέρησε εξαιτίας μιας πολιτικής που δεν πίστεψε ποτέ σε αυτήν την έννοια, διότι τη θεωρούσε από ιμπεριαλιστική έως καπιταλιστική, ενώ ανήκει στο Δίκαιο της Θάλασσας και των Ωκεανών, που έχει γίνει αποδεκτό από σχεδόν όλα τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών. Με αυτήν την έννοια πρέπει να καλύψουμε τα κενά ενός συστήματος γεμάτο ιδεοληψίες, για να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο και να έχουμε επιτέλους μια ανάκαμψη που θα βοηθήσει την ανάπτυξη σε υψηλό επίπεδο για την πατρίδα και το λαό μας. Αυτό πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας για να έχουμε μια καλή αρχή εφαρμογής των αξιών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου