Σάββατο, 6 Ιουλίου 2019

«Συντονιστή Κυπριακών Υποθέσεων» στα Κατεχόμενα διορίζει ο Ερντογάν

Οι αρχές του ψευδοκράτους θα ενημερώνουν για κάθε θέμα τον αρμόδιο «Συντονιστή Κυπριακών Υποθέσεων» της Τουρκίας
Την ίδρυση συντονιστικού οργάνου και το διορισμό «Συντονιστή Κυπριακών Υποθέσεων» προβλέπει νέο προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και δημοσιεύτηκε στην επίσημη εφημερίδα της τουρκικής κυβερνήσεως.
Ο «Συντονιστής Κυπριακών Υποθέσεων», τον οποίο θα διορίσει ο Τούρκος πρόεδρος, Ερντογάν, και θα επέχει θέση αντιπροέδρου της κυβέρνησης ή υπουργού, θα είναι επιφορτισμένος –σύμφωνα με το διάταγμα- για το γενικό συντονισμό με τον πλέον κατάλληλο τρόπο όλων των σχέσεων της Τουρκίας με το ψευδοκράτος.

Πιο συγκεκριμένα, αποστολή του «Συντονιστή» θα είναι η εξεύρεση τρόπων ανάπτυξης της οικονομίας κυρίως του ψευδοκράτους σε συντονισμό με τις τουρκικές αρχές. Με άλλα λόγια θα συντονίζει και θα σχεδιάζει την παροχή της οικονομικής, υλικής και τεχνικής βοήθειας που θα προέρχεται από την Τουρκία προς τα Κατεχόμενα.
Για το σκοπό αυτό θα συσταθούν επίσης, κατόπιν έγκρισης της τουρκικής προεδρίας, προσωρινές ομάδες εργασίας με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων και τεχνοκρατών, προκειμένου να παρακολουθούν και να αξιολογούν την εφαρμογή των οικονομικών προγραμμάτων που έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στις δύο «χώρες».
Οι αρχές του ψευδοκράτους θα ενημερώνουν για κάθε θέμα τον αρμόδιο «Συντονιστή Κυπριακών Υποθέσεων» της Τουρκίας και θα ανταλλάσσουν απόψεις σχετικά με την εφαρμογή των συμφωνιών που έχουν διαμειφθεί μεταξύ των δύο πλευρών.

ΠΗΓΗ ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου