Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Süddeutsche Zeitung: Μεγάλα σχέδια, λίγος χρόνος για τον Μητσοτάκη

«Ο νέος πρωθυπουργός επέβαλε σε υπουργούς, υφυπουργός και γενικούς γραμματείς κώδικα συμπεριφοράς»
«Οι φόροι και η ανεργία θα πρέπει να μειωθούν και η Ελλάδα να γίνει ελκυστικότερη για επενδύσεις από το εξωτερικό. Ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μεγάλα σχέδια αλλά λίγο χρόνο στη διάθεσή του για να τα πραγματοποιήσει γράφει η Süddeutsche Zeitung επιγράφοντας άρθρο της «Μεγάλα σχέδια, λίγος χρόνος».
Η γερμανική εφημερίδα παρατηρεί ότι μέσα στο επόμενο διάστημα ο πρωθυπουργός πρέπει να
καταρτίσει τον προϋπολογισμό για το 2020. Σύμφωνα με το δημοσίευμα και όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle, «οι δανειστές απαιτούν πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022. Το 2019 όμως ο στόχος αυτός δεν θα επιτεχυθεί, εκτιμά η Κομισιόν επειδή ανάπτυξη και δημόσια έσοδα είναι χαμηλότερα από ότι αναμένονταν και επειδή η κυβέρνηση Τσίπρα μοίρασε προεκλογικά δωράκια, όπως πχ. οι αυξήσεις συντάξεων. Ο Κ. Μητσοτάκης ελπίζει τώρα στην κατανόηση των δανειστών.
Η Άνγκελα Μέρκελ ωστόσο κατέστησε ήδη σαφές ότι δεν βλέπει λόγο για ελαφρύνσεις στην αποπληρωμή του χρέους. Παρόμοιο ήταν το μήνυμα του Eurogroup. Προφανώς υπάρχει έντονη ανησυχία ότι θα ατονήσουν στην Αθήνα μεταρρυθμίσεις και λιτότητα.
Στο μεταξύ ο νέος πρωθυπουργός, προσπαθώντας να ενισχύσει το κύρος της κυβέρνησης, επέβαλε σε υπουργούς, υφυπουργός και γενικούς γραμματείς κώδικα συμπεριφοράς, ο οποίος απαγορεύει την πρόσληψη συγγενών, ενώ δεν επιτρέπει τη σύναψη συμβολαίων μεταξύ οικογενειακών μελών τους και δημοσίου. Ένα μέτρο αντιμετώπισης κλασικών ελληνικών αμαρτημάτων, όπως ο νεποτισμός και οι πελατειακές σχέσεις».

ΠΗΓΗ newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου