Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Η Τουρκία βγάζει κι άλλο ερευνητικό σκάφος στο Αιγαίο - Δεκάδες οι παραβιάσεις ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου(Βίντεο)

Την ετοιμότητα των αρμοδίων στην Ελλάδα φαίνεται πως θέλει να δοκιμάσει για ακόμα μια φορά η Τουρκία καθώς την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται σύμφωνα με σχετική εξαγγελία να βγει από το λιμάνι του ένα ακόμα ερευνητικό σκάφος της Άγκυρας, πέρα από τα πλωτά γεωτρύπανα και τα ερευνητικά όπως το Barbaros που έχει γύρω από την Κύπρο.
Πιο συγκεκριμένα και όπως μεταδίδει το news.gr πρόκειται για το ωκεανογραφικό R/V TÜBİTAK MARMARA που σύμφωνα με την NAVTEX 0895/19 θα πλεύσει από τις 19 Αυγούστου μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου στην περιοχή των Δαρδανελίων και στην συνέχεια κατά μήκος των Τουρκικών ακτών στο Αιγαίο.


Αξίζει να αναφερθεί πως χθες ανήμερα του 15αυγουστου 2 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και συλλογής πληροφοριών CN-235 της Τουρκίας πραγματοποίησαν 33 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου παίρνοντας «σουβλάκι» το Αιγαίο σε όλο το εύρος του από βορρά προς νότο.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται με την τουρκική NAVTEX που εκδόθηκε σήμερα και ενώ είναι εκπεφρασμένη η βούληση της Άγκυρας δια στόματος του υπουργού Ενέργειας Ντονμέζ πως προς τα τέλη Αυγούστου θα βγει στην Ανατολική Μεσόγειο το ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις, με πληροφορίες και δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για κίνηση του σκάφους εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην περιοχή του Καστελορίζου.
Την ευρύτερη περιοχή του ακριτική νησιού αφορά μια ακόμα τουρκική NAVTEX που εκδόθηκε σήμερα και αναφέρει την διεξαγωγή άσκησης με την χρήση όπλων στις 23 Αυγούστου.

ΠΗΓΗ newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου