Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Ετοιμάζουν τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, με μοναδικό θέαμα στη Σελήνη

Στη διαστημική εποχή θα εισέλθουν σε λίγα χρόνια οι Ολυμπιακοί Αγώνες καθώς ο διεθνής Σύνδεσμος Σεληνιακού Χωριού ετοιμάζει μια πρωτοφανή πρόταση που θα περιλαμβάνει θέαμα από το φεγγάρι κατά την εναρκτήρια τελετή των αγώνων.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι ο διεθνής Σύνδεσμος Σεληνιακού Χωριού (Moon Village Association – MVA), που προετοιμάζει στη Γη τις δραστηριότητες που θα διεξαχθούν στο φεγγάρι, ετοιμάζει μια επαναστατική πρόταση που θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο παρακολουθούμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και το πώς αντιλαμβανόμαστε τον σταθερό ουράνιο συνοδό του πλανήτη μας, το φεγγάρι.


 Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του MVA, Giuseppe Reibaldi, ο οποίος αφού είπε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν ένα παγκόσμιο σύμβολο ειρηνικής συνεργασίας και υγιούς ανταγωνισμού στο όνομα του αθλητισμού, ανέφερε ότι λαμβάνοντας υπόψη αυτή την κληρονομιά, ο MVA προτείνει μια ιδέα για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024 ή στο Μιλάνο-Κορτίνα το 2026, η οποία θα έχει μια συμβολική διάσταση με στόχο να έχει και συνέχεια στο μέλλον.

Η πρόταση αυτή θα περιλαμβάνει ένα συναρπαστικό και συμβολικό θέαμα από τη Σελήνη, κατά την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά ο Giuseppe Reibaldi δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

 «Το θέαμα θα δείξει στον κόσμο ότι η αποικία στη Σελήνη ξεκινά εν ειρήνη», είπε στο ΚΥΠΕ, αναφερόμενος στους στόχους του MVA, ο οποίος δημιουργήθηκε ως μια πλατφόρμα για την προώθηση της διεθνούς εξερεύνησης και αποικισμού της Σελήνης υπό το πνεύμα της ειρήνης και της συνεργασίας.

 Τιμώντας το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι γεννήθηκαν στην αρχαία Ελλάδα, ο MVA, επιδιώκει να εμπνεύσει τις τρέχουσες και τις μελλοντικές γενιές ρίχνοντας μια ματιά στο εγγύς μέλλον, στο οποίο ανήκει η διαστημική εξερεύνηση.

Στην Ιαπωνία η πρόταση

Ο MVA αναμένεται να παρουσιάσει περισσότερες λεπτομέρειες στο 3ο Διεθνές Σεμινάριο & Συμπόσιο του Σεληνιακού Χωριού που θα διεξαχθεί στην Ιαπωνία στις 5-8 Δεκεμβρίου 2019, δίνοντας περισσότερες πληροφορίες για το θέμα και στη συνέχεια στην ιστοσελίδα του www.moonvillageassociation.org.

 Σεληνιακό Χωριό

To Moon Village Association ιδρύθηκε πριν δύο χρόνια. Είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός με έδρα τη Βιέννη. Στόχος του είναι η δημιουργία ενός μόνιμου παγκόσμιου άτυπου φόρουμ για ενδιαφερόμενους φορείς όπως οι κυβερνήσεις, η βιομηχανία, ο ακαδημαϊκός κόσμος και το κοινό που ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη του Σεληνιακού Χωριού. Το MVA ενθαρρύνει τη συνεργασία για υφιστάμενα ή προγραμματισμένα διεθνή προγράμματα εξερεύνησης του φεγγαριού, είτε πρόκειται για δημόσιες είτε για ιδιωτικές πρωτοβουλίες. Αποτελείται από περίπου 250 μέλη και 26 οργανισμούς από περισσότερες από 39 χώρες σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και ο Κυπριακός Οργανισμός Εξερεύνησης Διαστήματος.

Το MVA ενθαρρύνει τη συνεργασία για υφιστάμενα ή προγραμματισμένα διεθνή προγράμματα εξερεύνησης του φεγγαριού, είτε πρόκειται για δημόσιες είτε για ιδιωτικές πρωτοβουλίες.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Εξερεύνησης Διαστήματος

Σημειώνεται ότι ο Κυπριακός Οργανισμός Εξερεύνησης Διαστήματος CSEO είναι στρατηγικός εταίρος του Moon Village Association μετά από υπογραφή μνημονίου συνεργασίας τον περασμένο μήνα, που φέρνει διαχείριση μέρους των λειτουργιών του MVA να γίνονται από Κύπρο, και τον CSEO να γίνεται περιφερειακός συντονιστής του MVA. Επίσης ο Πρόεδρος του CSEO Γιώργος Δανός προεδρεύει της Αναλογικής Κοινοπραξίας του MVA που είναι μια διεθνής κοινοπραξία, η οποία προετοιμάζει στη Γη τις δραστηριότητες που θα διεξαχθούν στο φεγγάρι.

ΚΥΠΕ / Αθηνά Αρσαλίδου

ΠΗΓΗ hellasjournal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου