Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Ο ελληνικός ηλεκτρονικός παρεμβολέας UAV είναι εδώ και χρησιμοποιείται…

“Από 1 έως 2 Ιουλίου 2019, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας αναβάθμισης της εκπαίδευσης και βελτίωσης της επιχειρησιακής ετοιμότητας και ικανότητας των στελεχών του ∆’ ΣΣ, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση χειριστών παρεµβολέα ΣΜΗΕΑ ΚΕΤΕΣ στο Στρατόπεδο ΑΠΟΣΤΟΛΙ∆Η». Αυτή η είδηση δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Στρατός και Ενημέρωση» του ΓΕΣ, στο τεύχος 53.
 
Τι σηματοδοτεί όμως η εξέλιξη αυτή; Είναι ένα πρώτο και σημαντικό βήμα προς την αντιμετώπιση της απειλής των τουρκικών UAV.
Το σύστημα που ανέπτυξε το ΚΕΤΕΣ (Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Ελληνικού Στρατού) είναι ένα εφοδιασμένο με παρεμβολέα συχνοτήτων “όπλο” που “βάλλει” σήματα παρεμβολών κατά των αντιπάλων UAV, ώστε να χάνεται ο έλεγχος από τον χειριστή του με αποτέλεσμα το αερόχημα να κατέρχεται αυτόματα στο έδαφος.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το σύστημα δεν είναι γνωστές, αν και παρουσιάστηκε στην πρόσφατη ΔΘΕ, στο περίπτερο των ΕΔ. Φαίνεται πως το σύστημα ήδη χρησιμοποιείται από την 1η ΤΑΞΑΣ. (Οι φωτογραφίες προέρχονται από το ενδιαφέρον Veteranos.gr)


ΠΗΓΗ defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου