Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Αποκάλυψη από Χαφτάρ: Συμφωνήσαμε με την Ελλάδα στο ναυτικό αποκλεισμό μεταξύ Κρήτης και Λιβύης

Την αποκάλυψη, ότι Λιβύη και Ελλάδα συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά σε στρατιωτικό (για την ακρίβεια ναυτικό) επίπεδο, για τον έλεγχο και αποκλεισμό των τουρκικών πλοίων που πλέουν σε λιβυκά λιμάνια έκανε ο αρχηγός του Ναυτικού της Λιβύης ναύαρχος Φαράζ αλ Μαχντάουι (Faraj al-Mahdawi).

Πιο συγκεκριμένα ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού της Λιβύης, σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό των ΗΑΕ al-Ain TV, δήλωσε ότι Ελλάδα και Λιβύη συμφώνησαν
από εδώ και στο εξής να ελέγχουν αυστηρά όλη τη θαλάσσια περιοχή που εκτείνεται από την Κρήτη έως τις λιβυκές ακτές, προκειμένου να ελέγχουν τον θαλάσσιο αυτό χώρο από κινήσεις τουρκικών πλοίων.

«Υπάρχει μια άριστη συνεργασία μεταξύ Λιβύης και Ελλάδας ούτως ώστε να επιτηρείται η κίνηση τουρκικών σκαφών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ναύαρχος αλ Μαχντάουι στον αραβικό τηλεοπτικό σταθμό.

Σύμφωνα πάντα με τον αλ Μαχντάουι το ΠΝ θα προχωρά σε νηοψίες και κατάσχεση του φορτίου (εάν πρόκειται για φορτηγό) κάθε τουρκικού πλοίου που θα παραβιάζει τα ελληνικά χωρικά ύδατα , την ώρα που το Ναυτικό της Λιβύης θα βυθίσει κάθε τουρκικό ερευνητικό σκάφος το οποίο θα επιχειρήσει να πραγματοποιεί έρευνες εντός των λιβυκών χωρικών υδάτων, ή θα επιχειρεί να μεταφέρει όπλα στο φιλότουρκο καθεστώς της Τρίπολης.

Αυτά αναφέρει τουλάχιστον ο Λίβυος ναύαρχος, αλλά μένει να αποδειχθεί εάν οι δηλώσεις τους αυτές ισχύουν ή αποτελούν απλά ευσεβή πόθο του ιδίου καθώς δεν υπάρχει καμία ανάλογη αναφορά από ελληνικής πλευράς για οποιαδήποτε τέτοια συμφωνία .
ΠΗΓΗ pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου