Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Η αναβαθμισμένη Ελλάδα - Ο βάρβαρος ξυλοδαρμός του Ελληνοαυστραλού

Η αναβαθμισμένη Ελλάδα
Του Ν. Λυγερού

Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται σε πολλούς, για να μην πούμε στους περισσότερους, μπορούμε ήδη να μιλούμε για αναβαθμισμένη Ελλάδα λόγω της στρατηγικής συμφωνίας για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed. Και αυτό δεν οφείλεται στο γεγονός ότι είμαστε μόνο πέρασμα για την ενέργεια αλλά αρχίζουμε να είμαστε και παραγωγοί ενέργειας. Οι συμφωνίες που έχουμε κάνει με την Total, την Edison, την Repsol και την ExxonMobil αποτελούν ένα στρατηγικό μείγμα σε σχέση με το έργο κοινού ενδιαφέροντος EastMed. Διότι όλοι οι παίχτες της περιοχής θέλουν
πρόσβαση σε αυτόν τον στρατηγικό αγωγό. Έτσι η Ελλάδα αναβαθμίζεται, διότι βρίσκεται στην ιδανική περιοχή με τοποστρατηγικούς και χρονοστρατηγικούς σύμμαχους, οι οποίοι έχουν πια ισχυρά ενεργειακά συμφέροντα. Έτσι επειδή τα δεδομένα έχουν αλλάξει λόγω των ανακαλύψεων των κοιτασμάτων δεν είμαστε πια μόνο στο πλαίσιο συζητήσεων περί Δικαίου της Θάλασσας και των Ωκεανών και δεν περιοριζόμαστε πια σε νομικές συζητήσεις που δεν έχουν προσφέρει τίποτα εδώ και δεκαετίες, αλλά περνάμε στο επόμενο στάδιο, όπου η στρατηγική κυριαρχεί λόγω της διαφοράς που έχει κάνει η ενέργεια. Έτσι ακόμα και αυτοί που δεν πίστεψαν ποτέ στην ύπαρξη υδρογονανθράκων τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα, τώρα πρέπει να παραδεχθούν ότι ήταν σωστή αυτή η επιλογή της υψηλής στρατηγικής, γιατί φέρνει απτά αποτελέσματα.

Ο βάρβαρος ξυλοδαρμός του Ελληνοαυστραλού
Του Ν. Λυγερού


Η βαρβαρότητα δεν έχει σύνορα και δεν σταματά όταν προστατεύεται από την αδράνεια και τα ψέματα της προπαγάνδας. Το γεγονός ότι Σκοπιανοί συνεχίζουν να χρησιμοποιούν μια παράνομη σημαία ενώ η κυβέρνησή τους είχε ήδη υπογράψει την Ενδιάμεση Συμφωνία το 1995, η οποία νομικά είχε κλείσει το θέμα. Όμως ποτέ δεν συμμορφώθηκαν οι ακραίοι Σκοπιανοί και ειδικά οι ομογενείς. Αυτό δεν άλλαξε ούτε με την υπογραφή του Προσυμφώνου, πράγμα που σημαίνει επί του πρακτέου ότι απλώς η ιδεολογία που ήθελε να παραχωρήσει περισσότερα από το πρέπον, επιτρέπει αυτές τις πράξεις με το πρόσχημα ότι δεν έχει μεγάλη σημασία, μόνο που αυτές οι πράξεις οδηγούν και σε άλλες βαρβαρότητες. Έτσι ο βάρβαρος ξυλοδαρμός του Ελληνοαυστραλού που εντοπίστηκε από ακραίους Σκοπιανούς, είναι μία από τις αναμενόμενες επιπτώσεις. Έτσι έχει δίκιο και ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Αμερικής όταν λέει ότι πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα έως τη δικαίωση. Αλλιώς θα έχουμε και άλλα θύματα αυτής της βαρβαρότητας που δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν παλέψουμε για την ιστορία και τον Ελληνισμό της Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου