Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Daily Telegraph για κορονοϊό: Παράδειγμα προς μίμηση η στάση των Ελλήνων

Τη στάση των Ελλήνων απέναντι στα μέτρα που έχουν ληφθεί για αντιμετώπιση του κορονοϊού, επαινεί η Daily Telegraph σε άρθρο της.
Δημοσίευμα της Daily Telegraph μιλά με τα καλύτερα λόγια για τους Έλληνες και τη στάση που έχουν επιδείξει απέναντι στα μέτρα για περιορισμό του κορονοϊού.
Η συντάκτρια σημειώνει πως οι Έλληνες έχουν πάρει στα σοβαρά τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και δείχνουν ότι αναγνωρίζουν τη σημασία της κρίσης που βρίσκεται σε εξέλιξη τηρώντας τους κανόνες με τρόπο που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Αναφέρεται στη νοοτροπία των Ελλήνων που δύσκολα συμμορφώνονται με τους κανόνες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με τη χρήση ζώνης ασφαλείας στο αυτοκίνητο και την απαγόρευση καπνίσματος σε δημόσιους χώρους.
Η παραπάνω συμπεριφορά, δεν επαναλήφθηκε με τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση. 
Η 25η Μαρτίου, όπως σημειώνει, ήταν ένα τεστ για τους Έλληνες, οι οποίοι γιορτάζουν την ανεξαρτησία με παρελάσεις.
Οι Έλληνες, ωστόσο, συμπληρώνει πως παρέμειναν στα σπίτια τους και περιορίστηκαν στο να κρεμάσουν την ελληνική σημαία στα μπαλκόνια τους.
Αναφέρεται ακόμα στην κατάσταση στα σούπερ μάρκετ που εξελίσσεται ομαλά χωρίς να υπάρχουν ελλείψεις σε προϊόντα.
Στο άρθρο γίνεται ειδική μνεία και στη συμμόρφωση των Ελλήνων με την απαγόρευση κυκλοφορίας στους δρόμους.
Τέλος, σημειώνει πως οι Έλληνες αναγνωρίζουν τη σημασία αυτής της κρίσης και δίνουν μαθήματα σε άλλες χώρες, όπως η Βρετανία.
Επίσης, οι Έλληνες εστιάζουν στην αξία της οικογένειας που τους ενώνει στις δύσκολες στιγμές και καταφέρνουν να βγαίνουν νικητές, καταλήγει η συντάκτρια.

ΠΗΓΗ sputniknews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου