Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Τα έχουν “θερίσει”… Άλλα δύο τουρκικά drone έριξαν οι του Χάφταρ…

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) κατέρριψε δύο τουρκικά drones καθώς επιχειρούσαν να επιτεθούν στη στρατιωτική αεροπορική βάση αλ-Γουατίγια στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τρίπολης, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα. Οι τουρκικές δυνάμεις επιχειρούν στη Λιβύη στο πλαίσιο συμφωνίας με την κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ. Ο GNA και ο LNA μάχονται για τον έλεγχο της επικράτειας της Λιβύης εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Σύμφωνα με το κανάλι Al Arabiya, ο LNA ανακοίνωσε επίσης ότι πραγματοποίησε μια σειρά αεροπορικών επιθέσεων σε αποθήκες όπλων και θέσεις δυνάμεων που πρόσκεινται στην Τουρκία στη βορειοδυτική πόλη Μισράτα. Ένα νέο κύμα κλιμάκωσης της έντασης στη Λιβύη ξεκίνησε στις 27 Απριλίου, ο διοικητής του LNA, στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ δήλωσε ότι αποσύρεται από τη συμφωνία Σκιράτ του 2015, η οποία οδήγησε στη δημιουργία του GNA.
Ο Χαφτάρ πρόσθεσε ότι ο LNA έχει αναλάβει τον έλεγχο της χώρας και σύντομα θα έχει τον έλεγχο στην πρωτεύουσα Τρίπολη, όπου εδρεύει ο GNA. Σε απάντηση, ο GNA κάλεσε τους βουλευτές του κοινοβουλίου που εδρεύει στο Τομπρούκ στην ανατολική Λιβύη, το οποίο υποστηρίζει το LNA, να ενωθούν με τους συναδέλφους τους στην Τρίπολη και να ξεκινήσουν έναν ολοκληρωμένο πολιτικό διάλογο.
Η παγκόσμια κοινότητα, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, της Τουρκίας, των ευρωπαϊκών χωρών και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, καθώς και διεθνών οργανισμών, έχουν εκφράσει την έντονη καταδίκη τους για τη δήλωση του Χαφτάρ, λέγοντας ότι τέτοιες ενέργειες ήταν απαράδεκτες και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.
ΠΗΓΗ: SPUTNIK

ΠΗΓΗ defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου