Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Προκλητικές δηλώσεις δημοσιογράφου-Έλληνα πολίτη στην Γενί Σαφάκ…

Πρόκληση από την Αθήνα: Έστειλαν στρατό σε τουρκικό χωριό

Την ώρα που στην Ανατολική Μεσόγειο κλιμακώνεται η ένταση, η κυβέρνηση της Αθήνας άρχισε να βάζει στο στόχαστρο την τουρκική μειονότητα στη δυτική Θράκη. Μετά από το κλείσιμο 8 τουρκικών δημο,τικών σχολείων, Έλληνες κομάντο πλήρως εξοπλισμένοι έκαναν εκπαίδευση στο χωριό Γλαύκη της Ξάνθης. Ο Ιλχάν Ταχσιν-αρχισυντάκτης της εφημερίδας Μπιρλικ,
ανέφερε πως η επιδίωξη είναι να απειληθεί η μειονότητα και δήλωσε πώς “Στα χωριά μας μέχρι σήμερα ένοπλοι στρατιώτες δεν μπήκαν. Αυτό συμβαίνει πρώτη φορά”.
Μετά από την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών στο συστηματικό κλείσιμο των σχολείων της τουρκικής κοινότητας δυτικής Θράκης, η Αθηνά δεν σταμάτησε. Μονάδα των ειδικών δυνάμεων πού βρίσκεται στο χωριό Γλαύκη του δήμου Μύκης και υπάγεται στο 4ο Σ.Σ. στρατού, έκανε εκπαίδευση μέσα στο χωριό. Στρατιωτική κινητικότητα υπήρξε και στην είσοδο του χωριού Εχίνος. Στρατιωτικά οχήματα των ελληνικών μονάδων έφτασαν μέχρι την είσοδο του χωριού και τοποθετήθηκαν εκεί. Μετά από κάποιο διάστημα αποχώρησαν από την περιοχή.
Ο Ιλχάν Ταχσιν-αρχισυντάκτης της εφημερίδας Μπιρλικ, δήλωσε: “Κομάντο του λόχου ειδικών δυνάμεων που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού έφτασαν στα εσωτερικά μέρη του χωριού. έκαναν ένοπλη εκπαίδευση στο νεκροταφείο του χωριού και στους δρόμους. Στα χωριά μας μέχρι σήμερα ένοπλοι στρατιώτες δεν μπήκαν. Αυτό συμβαίνει πρώτη φορά….. Θέλουν να εκφοβίσουν τη μειονότητα. Μας λένε πως “Προσέξτε, εμείς είμαστε εδώ”. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Αυτά που συμβαίνουν πρέπει να τα αναγνώσουμε μαζί με τα γεγονότα που εξελίσσονται στη Μεσόγειο. Είναι σαν ανταρτοπόλεμος μέσα στο χωριό. Το μήνυμα τους είναι πως “Αν οι Δυτικοθρακιώτες μας επιτεθούν, εμείς είμαστε εδώ”. Αυτοί πιστεύουν πως εμείς στην περιοχή διαθέτουμε κύτταρα και προσπαθούν να μας απειλήσουν για να μην κινητοποιηθούν αυτά τα κύτταρα”.
…..
Ο Νετσμεττιν Χουσεΐν-πρόεδρος του συλλόγου αλληλεγγύης Τούρκων δυτικής Θράκης-Τουρκίας, δήλωσε: “Η Ελλάδα στην παραμικρή ένταση που βιώνει με την Τουρκία, βλέπει τους Τούρκους της δυτικής Θράκης ώς κέντρο πληρωμής. Η απόδειξη δηλαδή βγαίνει στο όνομά μας. Ο αριθμός των σχολείων μας που από τη Λωζάνη ήταν 330, έπεσε στα 115. Στα τελευταία 20 χρόνια αυτή η διαδικασία επιταχύνθηκε. Φέτος με διάφορες προφάσεις αποφάσισαν να κλείσουν 8 σχολεία μας. Οι Έλληνες οι οποίοι μας λένε πως “δεν είστε Τούρκοι”, από τη μέρα των εγκαινίων της Αγίας Σοφίας και μετά δηλώνουν “οι Τούρκοι να ξεκουμπιστούν από δω”.
…..

https://www.yenisafak.com/gundem/atinadan-tahrik-turk-koyune-asker-gonderdi-3553003

14/8/2020

Σχ. : Όπως καταλάβατε κάποιοι περιμένουν πριν να κάνει οποιαδήποτε κίνηση ο Στρατός μας, να τους ρωτάμε κιόλας…




ΠΗΓΗ tourkikanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου