Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Οι ινδικές υπηρεσίες ασφαλείας ανησυχούν για την τουρκική επιρροή στο Κασμίρ

Ινδικές υπηρεσίες ασφαλείας επισημαίνουν την αυξημένη επιρροή της Τουρκίας στο Κασμίρ

Σύμφωνα με το ινδικό μέσο ενημέρωσης Τhe Ρrint, οι ινδικές υπηρεσίες ασφαλείας ανησυχούν για την αυξανόμενη πολιτική και πολιτιστική επιρροή της Τουρκίας στο Κασμίρ. Το μέσο αναφέρει πως ” πολλαπλές πηγές από την άμυνα την ασφάλεια και την κοινωνία των πολιτών” δηλώνουν πως η ινδική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τα χρήματα που ρέουν και τους πολιτικούς δεσμούς μεταξύ Τουρκίας και Κασμίρ.

Μία πηγή ανέφερε στο The print πως ¨Πολλοί δημοσιογράφοι μεταξύ των οποίων και δύο συγγενείς του αυτονομιστή ηγέτη Syed Ali Shah Geelani, εργάζονται τώρα σε τουρκικά ΜΜΕ ή παρακολουθούν μαθήματα σε τουρκικά πανεπιστήμια.Ξαφνικά βρίσκει κανείς όλο και περισσότερους ανθρώπους που συνδέονται με την Τουρκία”.

Η αύξηση της τουρκικής επιρροής προφανώς ξεκίνησε με την επιτυχία της δημοφιλούς τουρκικής τηλεοπτικής σειράς “Ανασταση Ερτογρουλ”, η οποία αφηγείται την ιστορία της ίδρυσης της οθωμανικής αυτοκρατορίας.  Η σειρά απευθύνεται στο ακροατήριο σε πολλές μουσουλμανικές χώρες που αναζητούν ηρωικά αφηγήματα για ιστορικά πρόσωπα με τα οποία μπορούν να ταυτιστούν.

Μία πηγή ανέφερε πως “Πολλοί από τους νέους προσελκύονται τώρα σε αυτή τη σειρά και βλέπουν τη θρησκεία ως μέρος της δημιουργίας της οθωμανικής αυτοκρατορίας. παρόλο που η σειρά κυκλοφόρησε πριν από χρόνια η δημοφιλία της αυξήθηκε ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο”. Σύμφωνα με τον ιστότοπο, η αυξανόμενη Τουρκική επιρροή στο Κασμίρ ξεκίνησε με την επίσκεψη στρατηγών του Πακιστάν στην Τουρκία πέρσι, ενώ κεφαλαία από την Τουρκία έχουν αρχίσει επίσης να διεισδύουν στο Κασμίρ, μέσω κάποιων ΜΚΟ και επιχειρηματιών”.

……

Αυτή η αλλαγή από την αραβική στην τουρκική επιρροή θεωρείται από πολλούς σχολιαστές, μέρος μιας πολιτιστικής μάχης για την ηθική ηγεσία στον ισλαμικό κόσμο, μεταξύ Τουρκίας και Σαουδικής Αραβίας και άλλων κρατών του Κόλπου.

Τα τελευταία χρόνια αυξήθηκε επίσης η επιρροή της Τουρκίας στο Πακιστάν, καθώς η Τουρκία έχει επισημάνει το ζήτημα της απελευθέρωσης του Κασμίρ σε διεθνή forum. Σύμφωνα με τους EurAsian Times, τόσο η Κίνα όσο και το Πακιστάν επιθυμούν η Τουρκία να αντικαταστήσει τη Σαουδική Αραβία ως ηγέτες του ισλαμικού κόσμου. ωστόσο μία πτυχή της αυξανόμενης σχέσεις της Τουρκίας με την Κίνα είναι ότι η Τουρκία παραμένει σιωπηλή απέναντι στην κακομεταχείριση από την πλευρά της Κίνας της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας εκεί.

……………

ahvalnews.com  21/10/2020

Σχ. Οι ινδικές υπηρεσίες ανησυχούν και παρακολουθούν την επιρροή της Τουρκίας στο Κασμίρ. Στο Κασμίρ που δεν έχει φυσικά καμία γεωγραφική επαφή με την Τουρκία. Για σκεφτείτε πόση ενασχόληση θα έπρεπε να έχουν οι αντίστοιχες υπηρεσίες της Ελλάδας για την επιρροή της Τουρκίας στην Θράκη. Για αυτά βέβαια χρειάζεται πολιτική βούληση και εθνοσυναίσθημα…

ΠΗΓΗ tourkikanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου