Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Οπισθοχώρηση Τουρκίας με τους S-400 έστω και με δήθεν “πρόταση λύσης”

Ο Αμερικανός πρώην πρέσβης Τζέιμς Τζέφρι, που διετέλεσε απεσταλμένος του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τα θέματα της Συρίας και των Κούρδων, τηρώντας μία ακραία φιλοτουρκική στάση, αποκάλυψε το «όνομα του …παιδιού»: ότι το ρωσικό σύστημα S-400 είναι το πρόβλημα που δημιούργησε το τεράστιο χάσμα στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις. Ένα χάσμα που με τα σημερινά δεδομένα θα μεγαλώσει και άλλο. Θα λάβει τεράστιες διαστάσεις.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Το γνωρίζουμε, θα απαντήσετε οι περισσότερο. Αλλά, έχει άλλη αξία να το επαναλαμβάνει ο

συγκεκριμένος πρώην διπλωμάτης, και να προειδοποιεί τους αγαπητούς του φίλους τους Τούρκους, που εξυπηρέτησε πολλαπλώς, παραβιάζοντας και τον όρκο του, ως Αμερικανός Πρέσβης, και θέτοντας σε κίνδυνο τα αμερικανικά στρατηγικά συμφέροντα.

Άρα το όνομα του μεγάλου προβλήματος είναι οι S-400 και αν οι Τούρκοι δεν βρουν μία λύση που θα ικανοποιεί την παρούσα κυβέρνηση της Αμερικής, οι καταστάσεις που θα ζήσουμε δεν είναι προβλέψιμες αυτή τη στιγμή.

Είναι ένα σοβαρότατο ζήτημα, αυτό του συστήματος S-400, που αγόρασε η Τουρκία από τους Ρώσους, με αποτέλεσμα να ανέβουν στα κάγκελα οι Αμερικανοί. Θυμίζω ότι ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση ΔΕΝ πρόκειται να υποχωρήσει στο αίτημα της για να σταλούν από εκεί που αγοράστηκαν οι S-400.

Βεβαίως, οι Αμερικανοί απαιτούν από τους Τούρκους κάτι που δεν είναι εύκολο να γίνει. Πλήρωσαν τους S-400 και όπως είναι γνωστό ήδη τους εγκατέστησαν στο τουρκικό έδαφος. Δεν βρίσκονται πλέον στα κουτιά.

Και αν -θεωρητικά μιλώντας- επιχειρούσαν να τους ξεφορτωθούν, πως θα το δικαιολογούσε ο ισλαμιστής Ερντογάν στο εθνικιστικό ακροατήριο του στο εσωτερικό της Τουρκίας.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου