Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Ρωσία: Έτοιμη να παρέμβει στη σύγκρουση στο Ντόνμπας στην ανατολική Ουκρανία

Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αντρέι Ρούντενκο η Μόσχα είναι έτοιμη να παρέμβει στη σύγκρουση στο Ντόνμπας στην ανατολική Ουκρανία και τις συγκρούσεις που έχουν ξεκινήσει.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αντρέι Ρούντενκο δήλωσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να παράσχει υποστήριξη στις αυτοαποκαλούμενες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λούανσκ προκειμένου να αποφευχθεί μια πιθανή ένοπλη σύγκρουση μεγάλης κλίμακας στο Ντόναμπ.

Προς το παρόν, το Κίεβο ήδη Βομβαρδίζει από το πρωί με μπαράζ πυροβολικού το έδαφος των αυτοανακηρυγμένων λαϊκών δημοκρατιών, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης βαρέων όπλων, ωστόσο, η επιθετική επιχείρηση του Κιέβου δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.

Στην περιοχή ενεργούν και Τουρκικά UAV.

«Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και θα ληφθούν όλα τα μέτρα για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων τέτοιων επικίνδυνων καταστάσεων, ακόμη και σε διπλωματικό επίπεδο. Συνεχίζουμε την κανονική διαδικασία διαπραγμάτευσης σε διάφορες κατευθύνσεις, μέσω των υπουργείων Εξωτερικών και μέσω των προεδρικών επιτετραμμένων που έχουν οριστεί από τις κυβερνήσεις. Προς το παρόν, δεν βλέπουμε προβλήματα σε αυτόν τον τομέα», δήλωσε ο Αντρέι Ρούντενκο, αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με εμπιστευτικές πληροφορίες, η Ουκρανία σκοπεύει να ξεκινήσει επίσημα μια στρατιωτική επιχείρηση στο Ντόνμπας την ερχόμενη Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021, ενώ αυτή τη στιγμή το Κίεβο αγνοεί τυχόν προηγούμενες συμφωνίες που είχαν υπογραφεί, για την αποκλιμάκωση της κατάστασης στο Ντόναμπ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, η Ουκρανία έχει στείλει αρκετές εκατοντάδες άρματα μάχης, πυροβολικό και αρκετές χιλιάδες στρατεύματα στο Ντονμπάς, γεγονός που δείχνει την ετοιμότητα του Κιέβου να ξεκινήσει μια επιχείρηση μεγάλης κλίμακας.

Πηγή: nostradamos-hellas.blogspot.com 

ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου