Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

«Ξέφυγε» η Άγκυρα: Η Ελλάδα να σταματήσει τις αντιτουρκικές πολιτικές και να τηρεί το Διεθνές Δίκαιο

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της χώρας φαίνεται πως αποφάσισε σε συγκεκριμένα σημεία εξωτερικής πολιτικής, με πηγές να αναφέρουν ότι η Άγκυρα προτρέπει την Ελλάδα να τηρεί όσα προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο.

Mε βάση τις πληροφορίες του πρακτορείου Anadolu: «το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας προτρέπει την ελληνική πλευρά. η οποία έχει «εντείνει τις αντι-τουρκικές πολιτικές της παρά τις εκκλήσεις για διάλογο, να τηρήσει το διεθνές δίκαιο».

Ωστόσο, η Άγκυρα δεν έμεινε μόνο εκεί, καθώς έγινε αναφορά στην Κύπρο και στην ανατολική Μεσόγειο. Ειδικότερα, η ανακοίνωση λέει ότι: «το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας τονίζει τη σημασία που έχει μια κοινή προσέγγιση βασισμένη στο σεβασμό των αμοιβαίων δικαιωμάτων και συμφερόντων στην ανατολική Μεσόγειο και καλεί τις χώρες που δεν βρίσκονται στο περιφερειακό αυτό σύστημα να είναι αμερόληπτες».

Τέλος, επισημαίνει πως: «Είναι απαραίτητο να τεθούν στην ημερήσια διάταξη μόνιμες, δίκαιες λύσεις στην Κύπρο που βασίζονται σε δύο ανεξάρτητα κράτη. Επίσης, η Άγκυρα θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στον λαό της Λιβύης διασφαλίζοντας την ασφάλεια, την ειρήνη, την ευημερία τους με κάθε τρόπο».

Με πληροφορίες από: Anadolu / Φωτογραφία αρχείου Reuters

ΠΗΓΗ onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου