Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Σύνδρομο καταδίωξης: “Είναι ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ”! Λύσσαξαν με τον Δένδια οι Τούρκοι…

Τους Ευρωπαίους ομολόγους του ενημερώνει ο Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εξωτερικών της ΕΕ που γίνεται με τηλεδιάσκεψη, για τα ταξίδια του στη Λιβύη και την Τουρκία. Την ίδια ώρα, στον απόηχο της επεισοδιακής κοινής συνέντευξης Τύπου του Έλληνα υπουργού και του Τούρκου ομολόγου του, τουρκικά ΜΜΕ μιλούν για ελληνική προβοκάτσια, συνδέοντας τις δηλώσεις Δένδια με τα περιστατικά στην ελληνοαιγυπτιακή ΑΟΖ.

Σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της με τίτλο «διπλή πρόκληση της Ελλάδας», η τουρκική εφημερίδα Hurriyet κάνει λόγο για «προσχεδιασμένη προβοκάτσια» της Ελλάδας κατά της Τουρκίας, συνδέοντας όσα συνέβησαν κατά την επίσκεψη Δένδια με την παρουσία γαλλικού ερευνητικού πλοίου νότια της Κρήτης.

Η τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει ότι την ημέρα που ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών βρισκόταν στην Άγκυρα για συνομιλίες, η Αθήνα εξέδιδε Navtex για έρευνες γαλλικού πλοίου, στις 17 και 18 Απριλίου, εντός της «τουρκικής υφαλοκρηπίδας». Σημειώνει, ωστόσο, ότι αυτό «δεν έπιασε, καθώς η Τουρκία απάντησε, απομακρύνοντας το ελληνικό ερευνητικό πλοίο με γαλλική σημαία από την υφαλοκρηπίδα της».

Με το ίδιο δημοσίευμα προαναγγέλλεται μάλιστα, όπως μετέδωσε η ιστοσελίδα sigmalive.com, ότι θα κληθούν για εξηγήσεις στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ο Έλληνας και ο Γάλλος πρέσβη στην Άγκυρα. Η εφημερίδα εστιάζει στο γεγονός ότι ο Νίκος Δένδιας έγινε δεκτός και από τον πρόεδρο Ερντογάν, για να υποστηρίξει ότι «παρά τις προκλήσεις της Ελλάδας, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έτυχε φιλοξενίας στην Άγκυρα, μεγαλύτερης από ό,τι του άξιζε».

Μπροστά ο Δένδιας, από πίσω η κρίση
Ο αρθρογράφος, παρακάμπτοντας τις προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου, υποστηρίζει ότι ο Έλληνας ομόλογός του επέλεξε την κρίση και κάνει λόγο για «σχεδιασμένη στρατηγική εκ μέρους του Έλληνα πρωθυπουργού Μητσοτάκη, προτού ο Δένδιας έρθει στην Τουρκία».

Στο σημείο αυτό, κατηγορεί τον Έλληνα πρωθυπουργό, ότι την ώρα που έστελνε τον υπουργό του στην Άγκυρα, «αναλάμβανε παράλληλα δράση για να φέρει το υπό γαλλική σημαία ελληνικό πλοίο εντός της υφαλοκρηπίδας μας στη Μεσόγειο, την ίδια μέρα».  

                                     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου