Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

ΦΡΕΓΑΤΕΣ: Το παρασκήνιο… οι δυο λίστες του ΠΝ που οδηγούν στον τελικό νικητή

«Ας μην δημιουργούνται σενάρια προς το παρόν κι ελπίδες προσμονής για την απόφαση που αφορά τις νέες φρεγάτες, δεν έχουμε ακόμη τελειώσει και ο δρόμος δείχνει μακρύς και βεβαίως υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που δεν έχουν κλείσει».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γ.Σ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Αυτό διαβεβαιώνουν κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και Επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού οι οποίοι ετοιμάζουν τους φακέλους τους ώστε το Σάββατο να ενημερώσουν για μια σειρά θεμάτων και των πρωθυπουργό. Ανάμεσα σε αυτά τα θέματα και η «καυτή ατζέντα» των εξοπλιστικών, με φόντο της τέσσερις νέες φρεγάτες.

Πάντως οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ορισμένα σημαντικά σημεία για τη συνάντηση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μάλιστα ομιλούν για «ενημέρωση» και σε καμία περίπτωση «συνάντηση αποφάσεων» που αφορά τις φρεγάτες με τις οποίες θα πορευτεί ο στόλος τα επόμενα χρόνια. Άλλωστε η όποια λίστα του Πολεμικού Ναυτικού θα παραδοθεί στα χέρια του πρωθυπουργού ο οποίος έχει και την τελική απόφαση.

Ένα από αυτά τα σημεία είναι ότι στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 14 Ιουνίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις με τους ομολόγους του, ανάμεσα σε αυτούς και οι ηγέτες των χωρών από τις οποίες προέρχονται οι εταιρίες- «μνηστήρες» για το Πολεμικό Ναυτικό και πέραν της Συμμαχικής ατζέντας δεν αποκλείεται να υπάρξουν συζητήσεις για τις φρεγάτες σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο.

Και εκεί ο πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ηγέτες των χωρών αυτών καθώς όλοι έχουν δηλώσει ότι τους ενδιαφέρει η επόμενη μέρα των Ελληνικών ναυπηγείων, εκτός των τεσσάρων φρεγατών. 
ΠΗΓΗ defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου