Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Το νέο “αφήγημα” των ΗΠΑ για την Τουρκία θα οδηγήσει σε νέα οδυνηρή διάψευση;

Οι συνεργάτες του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, που ασχολούνται με τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, εθνικής ασφάλειας και άμυνας, έχουν βρεθεί από την ανάληψη της εξουσίας, τον περασμένο Ιανουάριο, στη δυσάρεστη θέση να βρίσκονται αντιμέτωποι από τους Τούρκους ομολόγους τους, οι οποίοι δεν επιδεικνύουν σεβασμό, όπως άλλες εποχές.

ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Τους αντιμετωπίζουν ως ίσοι προς ίσους στο πλαίσιο της πολιτικής του Ταγίπ Ερντογάν, ότι η Τουρκία είναι μία από τις μεγάλες δυνάμεις. Όχι υπερδύναμη. Δεν έχει φτάσει στο σημείο να ισχυριστεί και αυτό. Αλλά ως μία χώρα της οποίας ο πρόεδρος της ομιλεί και συνεργάζεται με όλους τους ηγέτες των μεγάλων χωρών.

Για το θέμα αυτό, έχει αναφερθεί ο δημοσιογράφος και αναλυτής Μιχάλης Ιγνατίου κατά την παρουσία του στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού OPEN με τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Ο δημοσιογράφος σημείωσε τα εξής, αναφερόμενος στις πληροφορίες για τις σχέσεις των ΗΠΑ με την κατοχική δύναμη:

Σύμφωνα με πληροφορίες οι γραφειοκράτες, ανάμεσα στους οποίους είναι και η ηγεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι οποίοι ανδρώθηκαν μέσα από το υπουργείο των Εξωτερικών, συνέχιζαν μέχρι πρόσφατα να πιστεύουν ότι η Τουρκία θα μπορούσε να επανέλθει στη Δύση και να μετατραπεί ξανά σε μία κανονική δυτική χώρα. Διαψεύστηκαν οικτρά και δείχνουν να το έχουν καταλάβει.


Όμως, εσχάτως κυκλοφορεί ένα άλλο αφήγημα. Ότι, δηλαδή, συνεχίζουν να συνομιλούν μαζί με τους Τούρκους προσβλέποντας στο 2023, όταν και θα γίνουν οι εκλογές, αν και ο Ερντογάν θα μπορούσε να αιφνιδιάσει και να τις καλέσει όποτε τον βολεύει.

                      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου