Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021

Το ρωσικό αέριο μεταφέρεται αντίστροφα για 6η ημέρα από τον αγωγό Γιαμάλ-Ευρώπη

Ο αγωγός Γιαμάλ-Ευρώπη που συνήθως παραδίδει ρωσικό φυσικό αέριο στη Δυτική Ευρώπη έστειλε το καύσιμο πίσω στην Πολωνία για έκτη συνεχόμενη ημέρα την Κυριακή, σύμφωνα με στοιχεία του γερμανικού φορέα εκμετάλλευσης δικτύου Gascade.

Όπως αναφέρει το Reuters, τα στοιχεία έδειξαν ότι οι ροές στο σημείο μέτρησης Mallnow στα γερμανοπολωνικά σύνορα πήγαιναν ανατολικά στην Πολωνία με ωριαίο όγκο σχεδόν 1,2 εκατ. κιλοβατώρων την Κυριακή και αναμένεται να παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η Gascade ανήκει στην WIGA, κοινοπραξία της Gazprom και της εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου Wintershall DEA. Η Wintershall DEA είναι συνιδιοκτήτρια του γερμανικού ομίλου χημικών BASF και της ρωσικής LetterOne.

Η Ρωσία αυτή την εβδομάδα δήλωσε ότι η αντιστροφή της ροής δεν ήταν πολιτική κίνηση, αν και συμπίπτει με την αύξηση των εντάσεων μεταξύ της Μόσχας και της Δύσης για την Ουκρανία και έχει ωθήσει τις τιμές του φυσικού αερίου σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Πέμπτη ότι η Γερμανία μεταπωλούσε ρωσικό φυσικό αέριο στην Πολωνία και την Ουκρανία αντί να ανακουφίσει μια υπερθερμασμένη αγορά, επιρρίπτοντας την ευθύνη για την αντιστροφή και την εκτόξευση των τιμών στους Γερμανούς εισαγωγείς φυσικού αερίου. 

ΠΗΓΗ capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου