Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Ελλάς-Γαλλία-Ινδία: Τα Rafale μας φέρνουν πιο κοντά!

«Δεν είναι ακόμη βέβαιο αν έχουμε αντιληφθεί το επίπεδο στο οποίο θα φτάσει η Πολεμική Αεροπορία με την άφιξη των πρώτων Rafale F3R στην Ελλάδα, τα οποία αρχικά θα τροχοδρομήσουν στην Τανάγρα αλλά τις επόμενες κι’ όλας ημέρες θα μετασταθμεύσουν για καιρό στην Ανδραβίδα» , επανέλαβε στρατιωτική πηγή θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τονίσει τόσο την απόφαση για προμήθεια του συγκεκριμένου αεροσκάφους αεροπορικής υπεροχής κι από την άλλη για να εξηγήσει ότι απαιτείται επίπονη διαδικασία ώστε η Πολεμική Αεροπορία να εντάξει επιχειρησιακά στον στόλο της τη νέα «ριπή».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γ.Σ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL


Και ταυτόχρονα το mega deal της Dassault με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μια νέα σύμμαχο χώρα της Ελλάδας δηλαδή, σηματοδοτεί ακόμη μια νέα εποχή καθώς η Αθήνα πρώτη έσυρε «τον χορό» στην εμπιστοσύνη της Γαλλικής αεροναυπηγικής.

Μόλις προχθές γράφαμε ότι «όλα δείχνουν πως ο ουρανός της Αν. Μεσογείου μετατρέπεται σ’ ένα κοινό επιχειρησιακό και τακτικό τόπο συνάντησης σύμμαχων αεροποριών, με κοινά όπλα, κοινές πλατφόρμες, κοινές ιδέες και ασπασμό του Διεθνούς Δικαίου.

Μάλιστα όπως επισημαίνεται από τους ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει την Πολεμική Αεροπορία, τα Ελληνικά αεροδρόμια είναι τα πλέον «ελκυστικά» για τις δυνάμεις αυτές. Πρόσφατα το είδαμε κατά τη διάρκεια της άσκησης «Μέδουσα11», με αεροπορικές δυνάμεις από την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να γίνονται ένα με τα «μπλε φτερά».


Και μετά από ένα 48ωρο έρχεται η συμφωνία-μαμούθ των 19 δις η οποία προβλέπει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα- που έχουν έρθει στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του «ΗΝΙΟΧΟΥ» με Mirage 2000-9 & δυο φορές στην 115 Πτέρυγα Μάχης στην Σούδα με τα F-16 Block 60- να προσθέσουν στον στόλο τους 80 Rafale F4, δηλαδή την τελευταία γενιά των Γαλλικών «ριπών».

Μάλιστα το πρωτότυπο F-4, από την άνοιξη του 2020 δοκιμάζονταν στην αεροπορική βάση του Ίστρ, εκεί δηλαδή που πέταξαν αρχικά και τα Ελληνικά Rafale με τους Έλληνες ιπταμένους, ώστε να ολοκληρώσουν τον πρώτο κύκλο εκπαίδευσης.  

                    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ
ΠΗΓΗ defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου