Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Αν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους δεν στείλουν αεροπλάνα και χερσαίες δυνάμεις η Ουκρανία θα χαθεί για τη Δύση: Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου(Βίντεο)

 Όσο περνούν οι ώρες οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους αντιλαμβάνονται ότι μπορεί να αντέχει η άμυνα της Ουκρανίας, αλλά αυτό δεν θα συμβαίνει επ’ άπειρον. Αν και το Σάββατο το βράδυ,που οι Δυτικοί φοβόντουσαν ότι θα έρθει το …μοιραίο, οι Ρώσοι ταπεινώθηκαν.

Ο ρωσικός στρατός είναι πολλαπλάσιος του ουκρανικού και διαθέτει μοντέρνο πολεμικό υλικό αλλά και αεροπορία, που φαίνεται ότι έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στις υποδομές της χώρας. Όμως, η ουκρανική αεράμυνα αποδεικνύει ότι αντέχει. Όπως και ο στρατός.

Οι Δυτικοί, αντιλήφθηκαν, φαίνεται, γρήγορα ότι οι κυρώσεις που ανακοινώθηκαν δεν είναι ικανές για να αλλάξουν την κατάσταση επί του εδάφους. Και γι’ αυτό, ανακοίνωσαν την αποστολή αμυντικών στρατιωτικών μέσων στην Ουκρανία, για να αντιμετωπίσει, όπως αναφέρει ο κ. Μπλίνκεν, τις τεθωρακισμένες, αερομεταφερόμενες και άλλες απειλές.

Πριν τελειώσει η μέρα, πήραν τη μεγάλη απόφαση να εντάξουν το swift στις κυρώσεις. Κάτι που έπρεπε να είχαν κάνει από την πρώτη μέρα…

Ο δημοσιογράφος σημείωσε τα εξής, για τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας και ενώ η ουκρανική άμυνα αντιστέκεται στην άνανδρη ρωσική εισβολή:

Την ίδια στιγμή, μπήκε στη συζήτηση ως κατεπείγον ζήτημα, το θέμα του Swift, και το μεσημέρι του Σαββτου φάνηκε ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν ότι βρισκόταν στη φάση της απόφασης.

Οι οικονομικοί σύμβουλοι του Αμερικανού προέδρου πίστευαν ότι απαιτείτο ένα νέο πακέτο κυρώσεων που θα περιλάμβανε και το Swift. Όπως είπε ένας αξιωματούχος ο Πρόεδρος συζητούσε με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ και τους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να προστεθεί στις κυρώσεις. Όπως και έγινε. Με αυτή την απόφαση διορθώθηκε ένα μεγάλο λάθος. τώρα οι κυρώσεις έχουν δόντια.

Απ’ εκεί και πέρα, ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου ενημέρωσε δημοσιογράφους για την κατάσταση επί του εδάφους. Οι Αμερικανοί έχουν εντυπωσιαστεί με το υψηλό φρόνημα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και το γεγονός ότι άντεξαν στο προχθεσινό σφυροκόπημα, το οποίο αναμενόταν χθες να ήταν ακόμα πιο σφοδρό. Οι Ρώσοι πάλι έχασαν…

Ο αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έστελναν στρατιωτική βοήθεια, εν μέσω της ρωσικής εισβολής.

Το ίδιο θα πράξουν και με τη νέα στρατιωτική βοήθεια που εγκρίθηκε από τον πρόεδρο Μπάιντεν χθες τα ξημερώματα.

Ο αξιωματούχος είπε ότι «συνεχίσαμε να παρέχουμε βοήθεια στους Ουκρανούς, ακόμη και από τότε που ο εναέριος χώρος έχει αμφισβητηθεί, και θα συνεχίσουμε να αναζητούμε πρόσθετους χώρους για να το κάνουμε αυτό».

  • Το ερώτημα είναι αν αυτή η βοήθεια είναι αρκετή. Και βεβαίως η απάντηση είναι η ίδια. Με στρατιωτικούς όρους είναι μία σταγόνα στον ωκεανό.

Πάντως, το αμερικανικό Πεντάγωνο συνεχίζει να στέλνει αεροπλάνα διαφόρων τύπων -και F-35, πολεμικά ελικόπτερα και πεζοναύτες σε χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία. Αλλά, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν θα χρησιμοποιηθούν στην Ουκρανία. Δεν υπάρχει τέτοια απόφαση.

Αν αλλάξει η απόφαση σημαίνει ότι η Αμερική και οι σύμμαχοι της έχουν αποφασίσει να λάβουν μέρος σε νέο παγκόσμιο πόλεμο. Διότι στην Ουκρανία θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη Ρωσία.

Οι αναλύσεις πρώην διπλωματών και στρατιωτικών ποικίλουν τις τελευταίες ώρες. Μερικοί ζητούν από τον πρόεδρο Μπάιντεν πράξεις, που οι ίδιοι όταν ήταν στην κυβέρνηση δεν θα τις έπαιρναν.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι, δήλωσε ότι η στρατιωτική βοήθεια πρόκειται για υλικό τα από αποθέματα του Υπουργείου Άμυνας.

Όπως έχω ξαναπεί, τόνισε, οι ΗΠΑ δεν υποστηρίζουν την Ουκρανία μόνες τους. Πολλές άλλες χώρες συμβάλλουν στην ικανότητα της Ουκρανίας να αμυνθεί από αυτήν την απρόκλητη ρωσική επιθετικότητα.

Εμείς, σημείωσε ο κ. Κίρμπι, από κοινού με τους Συμμάχους και τους εταίρους μας, στεκόμαστε μαζί για να επιταχύνουμε την παροχή βοήθειας για την ασφάλεια της Ουκρανίας και χρησιμοποιούμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας για την υποστήριξη του ουκρανικού λαού καθώς αμύνεται έναντι αυτής της επιθετικότητας.

  • Καλές οι δηλώσεις, αλλά η Ουκρανία αυτή τη στιγμή χρειάζεται βοήθεια από τον αέρα και χερσαίες δυνάμεις…

Ο αξιωματούχος παραδέχθηκε ότι έχουν εισβάλει στη χώρα σχεδόν 150 χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες, αλλά όπως επέμενε αντιμετωπίζουν την σκληρή αντίσταση των Ουκρανών. Και μίλησε για απογοήτευση του Κρεμλίνου από την καθυστέρηση κατάληψης της πρωτεύουσας.

Μας έκανε εντύπωση και το Σάββατο, η εγκυρότητα της πληροφόρησης του αξιωματούχου του Πενταγώνου… Σαν να έβλεπε τι θα συμβεί τις επόμενες ώρες και μέρες…

Το βίντεο της ανταπόκρισης του αναλυτή του Open και αρθρογράφου της Hellas Journal ακολουθεί:

ΠΗΓΗ hellasjournal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου