Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Οικονόμου για ΣΥΡΙΖΑ: Απέλπιδες προσπάθειες νοσταλγών του ολοκληρωτισμού – Κράτος Δικαίου η Ελλάδα

Σκληρή απάντηση στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να θέσει υπό αμφισβήτηση τη Δικαιοσύνη και το έργο της, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τονίζοντας πως «Η σταθερή και καθαρή θέση μας είναι ότι η ελληνική Δικαιοσύνη, την οποία στηρίζουμε και εμπιστευόμαστε, με την αμέριστη συνδρομή των δημοσίων αρχών, έχει αναλάβει ήδη τη διερεύνηση για τα λογισμικά παρακολούθησης και ζητημάτων που άπτονται της λειτουργίας της ΕΥΠ. Η χώρα έχει θεσμούς, νόμους και κανόνες.».

Παράλληλα, σημείωσε με έμφαση πως: «Η αλήθεια θα λάμψει και οι όποιες ευθύνες θα αποδοθούν δικαίως μόνο εάν τηρηθούν ευλαβικά οι νόμιμες διαδικασίες. Κι αυτό είναι ευθύνη όλων των θεσμικών οργάνων.

Εν κατακλείδι, ο κ.Οικονόμου υπογράμμισε ότι «Η λεγόμενη «πολιτική διαχείριση» θεμάτων της δικαιοσύνης και η καθ΄οιονδήποτε τρόπο προσπάθεια παρέμβασης στο έργο της, είναι το πρώτο βήμα της εκτροπής και της παραθεσμικότητας, στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλούσιο παρελθόν. Η Ελλάδα θα παραμείνει κράτος δικαίου, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των νοσταλγών του ολοκληρωτισμού».

Σημειώνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας επιχειρεί να αμφισβητήσει τη Δικαιοσύνη με αιχμές κατά του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου αναφορικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Και αυτό λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη Τσίπρα στον Άρειο Πάγο τη συνάντησή του με τον κ. Ντογιάκο και τη δήλωσή του ότι εμπιστεύεται πλήρως τη Δικαιοσύνη.

Μόνο που όπως όλα δείχνουν η εμπιστοσύνη αυτή κινείται σε σχέση πάντα με δημοσιεύματα..

ΠΗΓΗ tomanifesto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου