Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

Κωνσταντίνος Φίλης, Το κρίσιμο εξάμηνο του 2023 και η Ελληνική αποφασιστικότητα

 

Περίπου 2022 φορές ρωτήθηκα που το πάει ο Ερντογάν το 2022 και προβλέπω να ερωτηθώ άλλες 2023 το 2023 σημειώνει ο Διεθνολόγος και Συγγραφέας, Κύριος Κωνσταντίνος Φίλης μιλώντας στην Κύρια Μαρία Αναστασοπούλου και το αληθινό ραδιόφωνο (https://www.real.gr) .

Είναι αλήθεια ότι η αγωνία αυτή υπάρχει και βέβαια ανάμεσα σε δημοσιογράφους. σε συναδέλφους αλλά εννοείται απλούς πολίτες που όταν είμαι στο δρόμο και εκφράζουν την αγωνία τους. Οι περισσότεροι βέβαια μετά την αγωνία εκφράζουν και την αποφασιστικότητα ότι εδώ είμαστε αν και εφόσον χρειαστεί.

Σε κάθε περίπτωση για να δούμε την κατάσταση λίγο πιο σοβαρά έστω και μέσα σε μία χαλαρή μέρα όπως είναι η σημερινή (η συνέντευξη έγινε 1/1/2023) η αλήθεια είναι ότι το 2023 αν και έχει γίνει πλέον στερεότυπο ότι θα είναι κρίσιμο. Το πρώτο διάστημα κρίσιμο και το πρώτο μισό του έτους ειδικά. Θα έχουμε εκλογές στην Κύπρο το Φεβρουάριο ενώ θα έχουμε εκλογικές αναμετρήσεις σε Ελλάδα και Τουρκία, απροσδιόριστες ημερολογιακά ακόμη, αλλά πάντως κοντά από ότι φαίνεται Είναι λογικό να έχουμε μία όχι ακριβώς ανησυχία αλλά να έχουμε κάποιες απορίες το κατά πόσο ο Ερντογάν σε περίπτωση που πιεστεί περαιτέρω στο εσωτερικό, βλέπω ότι έχει λήξει το κουτί με τα δώρα αν και δεν γιορτάζουν τα Χριστούγεννα και κάνει μία πολιτική παροχών, θα έλεγα μάλλον λαϊκίστικη για να μπορέσει να αλλάξει τα πράγματα, παρόλα αυτά, αν δεν πάνε καλά και αν ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, που περιμένουμε να δούμε ποιος θα είναι ο εκλεκτός και ακόμα δεν τον έχουμε δει, προηγείται του Τούρκου προέδρου τότε υπάρχουν ερωτηματικά Η αποστρατιωτικοποίηση λοιπόν ξέρουμε ότι αυτή είναι για την Ελλάδα μια κόκκινη γραμμή, χρωματίζουμε και τις γραμμές.. αλλά είναι μία γραμμή την οποία δεν μπορεί να υπερβεί καμία ελληνική κυβέρνηση

▶ Πηγή: Real FM (Μαρία Αναστασοπούλου 1/1/2023) https://www.real.gr

ΠΗΓΗ Μια σταλιά ιστορία και επικαιρότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου