Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Τουρκία: Παρουσία Ερντογάν η παραλαβή των νέων αυτοκινούμενων πυροβόλων FIRTINA

 

Κομπάζοντας για τα επιτεύγματα της πολεμικής βιομηχανίας της Τουρκίας ο Ερντογάν προανήγγειλε περαιτέρω ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του με φόντο τα αναβαθμισμένα αυτοκινούμενα πυροβόλα FIRTINA.

«Φέτος θα ενταχθεί στο στόλο μας το πρώτο πλοίο μη επανδρωμένων αεροσκαφών Anadolu. Σε αυτό θα ενταχθεί το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar ΤΒ3 και θα πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Χουλουσί Ακάρ επελεξε να επιτεθεί ξανά κατά της Ελλάδας κατά την επιθεώρηση του νέου υποβρυχίου Piri Reis.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αφού ξεναγήθηκε στους χώρους του υποβρυχίου μιλώντας σε στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, αφού ξέκοψε κάθε συζήτηση για αύξηση των θαλάσσιων συνόρων εκτόξευσε για άλλη μία φορά απειλές κατά της Αθήνας.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με την γερμανίδα ομόλογό του Κριστίνε Λάμπρεχτ. Σύμφωνα με πληροφορίες που ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται από το υπουργείο, ο υπουργός επεσήμανε στους γερμανούς τους κινδύνους που ελλοχεύουν από το συγκεκριμένο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Τουρκίας με την Γερμανία.

Η Αθήνα παρακολουθεί με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα την προκλητική ρητορική της Άγκυρας, ξεκαθαρίζοντας πως διάλογος ανάμεσα στις δύο πλευρές μπορεί να γίνει μόνο με βάση το διεθνές δίκαιο.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπικές έρευνες στην Τουρκία η δημοτικότητα του Ερντογάν βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά, γεγονός που οδηγεί σε περαιτέρω κλιμάκωση της πολεμικής ρητορικής του Τούρκου προέδρου κατά της Ελλάδας, με στόχο τη συσπείρωση των εθνικιστών ψηφοφόρων του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου