Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Τα «θολωμένα μυαλά» είναι του ΣΥΡΙΖΑ

Γιάννης Ευαγγελίδης

Η απαράδεκτη συμπεριφορά που επιδεικνύουν η ηγεσία και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογική συντριβή του κόμματός τους είναι πραγματικά τραγική και φανερώνει ότι δεν έχουν καταλάβει τίποτα από το εκλογικό αποτέλεσμα, δεν έλαβαν το μήνυμα της κάλπης και δεν έχουν κατανοήσει τους λόγους της βαριάς ήττας.
Το γεγονός ωστόσο ότι προσπαθούν να τρομοκρατήσουν την κοινωνία και να εγκαλέσουν ακόμα και τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας επειδή ψήφισαν Μητσοτάκη είναι πρωτοφανές στα μεταπολιτευτικά πολιτικά χρονικά της χώρας. Γιατί ουδέποτε στο παρελθόν έχει συμβεί ένα κόμμα να ηττάται με 20 μονάδες διαφορά, να χάνει το ένα τρίτο της δύναμής του και παρ’ όλα αυτά να αντιμετωπίζει με τόση αλαζονεία, όχι μόνο τον νικητή, αλλά και τον ελληνικό λαό.

ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟ πώς θα αντιδρούσαν στον ΣΥΡΙΖΑ εάν είχαν χάσει την περασμένη Κυριακή με μικρότερη διαφορά. Αν τώρα φταίνε η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έκαναν καλή προεκλογική καμπάνια, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ που δεν συντάχθηκαν μαζί τους για να καταποντιστούν εκλογικά και οι πολίτες που γύρισαν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι βέβαιο ότι η ήττα με μια εύλογη διαφορά θα πυροδοτούσε περίπου διαστάσεις θριάμβου στην εκλογική στρατηγική της Κουμουνδούρου. Και στην περίπτωση αυτή, η απλή αναλογική, που τώρα λένε ότι ηττήθηκε και χαρακτηρίζεται ως στρατηγικό λάθος επειδή η Νέα Δημοκρατία σάρωσε στις εκλογές, θα πανηγυριζόταν ως μια επιλογή η οποία θα είχε επιτύχει τον σκοπό της, που δεν ήταν οι κυβερνήσεις συνεργασίας, αλλά μόνο να εμποδίσει την αυτοδυναμία της Ν.Δ. στις εκλογές.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ των προηγούμενων χρόνων ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει πλέον στην εμπάθεια κατά του ίδιων των πολιτών που τον αποδοκίμασαν με την ψήφο τους. Οι ακραίες απόψεις που εκφράζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για «θολωμένα μυαλά» των νέων ανθρώπων που ψήφισαν Μητσοτάκη και για «σύνδρομο της Στοκχόλμης» των ψηφοφόρων της Ν.Δ., καθώς επίσης τα όσα ισχυρίζονται περί ευθύνης του κόσμου τα διάφορα «παπαγαλάκια» της Κουμουνδούρου, αποκαλύπτουν όχι απλώς έλλειψη σεβασμού προς τους πολίτες, αλλά κυρίως τη βαθιά καθεστωτική νοοτροπία που έχει διαποτίσει τον ΣΥΡΙΖΑ κι ας βρισκόταν τέσσερα χρόνια στην αξιωματική αντιπολίτευση.

ΑΝΤΙ ΝΑ ΥΒΡΙΖΟΥΝ και να επιχειρούν να κατατρομοκρατήσουν το εκλογικό σώμα που υπερψήφισε την κυβερνητική πρόταση της Νέας Δημοκρατία και καταδίκασε τον διχαστικό λόγο και την τοξική αντιπολίτευση που άσκησαν, καλύτερα θα ήταν να ασχοληθούν με την εσωστρέφεια στην οποία αναγκαστικά έχουν περιέλθει και να κάνουν την αυτοκριτική τους, γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος μιας περαιτέρω κατάρρευσης για τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές.

ΠΗΓΗ https://eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου