Σάββατο 6 Μαΐου 2023

Ουκρανία: Καταρρίφθηκε υπερηχητικός πύραυλος Kinzhal με τη χρήση συστήματος αεράμυνας Patriot

Ο ουκρανικός στρατός κατάφερε να καταρρίψει τον ρωσικό υπερηχητικό πύραυλο X-47 «Kinzhal», δήλωσε ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων, αντιστράτηγος Mykola Oleschuk.

«Συγχαρητήρια στον ουκρανικό λαό για ένα ιστορικό γεγονός! Ναι, γκρεμίσαμε το «απαράμιλλο» Dagger! Συνέβη κατά τη νυχτερινή επίθεση στις 4 Μαΐου στον ουρανό της περιοχής του Κιέβου. Ο πύραυλος Kh-47 εκτοξεύτηκε από ένα MiG-31K από το έδαφος της Ρωσίας», δήλωσε.

Όπως σημείωσε ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας, ο υπερηχητικός πύραυλος καταρρίφθηκε χάρη στο αντιαεροπορικό πυραυλικό συγκρότημα Patriot.

«Και κάτι ακόμα, δεν χρειάζεται να τρέξεις, όπως λένε στην Ουκρανία: πριν από τον πατέρα σου στην κόλαση, δημοσιοποίησε πληροφορίες που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο εχθρός εκ των προτέρων! Σίγουρα θα αναφέρουμε τι, που, με τι και πότε καταρρίφθηκε! Όλα στην ώρα τους», πρόσθεσε ο αντιστράτηγος.

Πρόσφατα, το Defense Express ανέφερε ότι ουκρανικά μαχητικά κατάφεραν να καταρρίψουν τον υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal για πρώτη φορά στις 4 Μαΐου και δημοσίευσε φωτογραφίες από τα υποτιθέμενα συντρίμμια του πυραύλου που καταρρίφθηκε.

Το βράδυ της 4ης Μαΐου, η Ρωσία επιτέθηκε επίσης στην Ουκρανία με 24 drones, 18 από τα οποία καταστράφηκαν από τον ουκρανικό στρατό. Σε πολλές περιοχές και στο Κίεβο ανακοινώθηκε αεροπορικός συναγερμός, ο οποίος διήρκεσε αρκετές ώρες. Στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρθηκαν ήχοι εκρήξεων στην περιφέρεια Κιέβου, την περιφέρεια της Οδησσού και τη Ζαπορίζια.

ΠΗΓΗ viadiplomacy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου