Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

Λαβρόφ: Η Δύση έχει ως στόχο να αποσταθεροποιήσει τη Ρωσία ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024


Οι δυτικές χώρες έχουν φανερή τον στόχο τους να αποσταθεροποιήσουν τη Ρωσία ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024, δήλωσε τη Δευτέρα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Οι κακόβουλες πρακτικές ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις κυρίαρχων εθνών συνεχίζονται», είπε ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ρωσίας, μιλώντας σε συνεδρίαση της επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος Ενωμένη Ρωσία για διεθνή συνεργασία και υποστήριξη συμπατριωτών στο εξωτερικό. Η Δύση ήταν «αφανής στον στόχο της να αποσταθεροποιήσει τη χώρα μας, ειδικά ενόψει των προεδρικών εκλογών που προγραμματίζονται για το επόμενο έτος», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, η υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συλλογική Δύση διεξάγει έναν υβριδικό πόλεμο στη Ρωσία. «Το καθεστώς του Κιέβου χρησιμοποιείται ως εργαλείο, ενώ οι ναζί στην Ουκρανία εφοδιάζονται με σύγχρονα όπλα και πυρομαχικά, και [ξένοι] εκπαιδευτές και μισθοφόροι στέλνονται εκεί». Μεταξύ των στόχων που επιδιώκονται ανοιχτά από τους αντιπάλους της Ρωσίας, είπε ο Λαβρόφ, είναι η ήττα του ρωσικού στρατού στο πεδίο της μάχης, η διατάραξη της πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας της Ρωσίας και η ώθησή της στην περιφέρεια της παγκόσμιας πολιτικής.

«Αυτή η πολιτική εντάσσεται επίσης στις κοινές προσπάθειες της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών να διατηρήσουν την παγκόσμια κυριαρχία προσπαθώντας να τιμωρήσουν όλους όσους ακολουθούν μια ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική και απορρίπτουν την περιβόητη τάξη που βασίζεται σε κανόνες. Οι Αμερικανοί δεν κρύβουν την πρόθεσή τους να κάνουν ό,τι μπορούν για να περιορίσει και την Κίνα», κατέληξε ο Λαβρόφ.

(πηγή: tass)

ΠΗΓΗ https://www.viadiplomacy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου