Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

Η Ρωσία λέει ότι απώθησε ουκρανική επίθεση στο χωριό Νοβοντονέτσκε- Το Κίεβο ανέφερε ότι ανακατέλαβε και άλλο χωριό


Μαίνεται ο πόλεμος

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του απώθησαν ουκρανική απόπειρα κατάληψης του χωριού Νοβοντονέτσκε στην ανατολική περιοχή Ντονέτσκ, μια από τις περιοχές όπου έχει επικεντρωθεί η αντεπίθεση του Κιέβου.

Το υπουργείο ανέφερε σε ανακοίνωση ότι πεζοναύτες από τον ρωσικό Στόλο του Ειρηνικού απώθησαν την νυχτερινή επίθεση και κατέστρεψαν ουκρανικά θωρακισμένα οχήματα. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να εξακριβώσει ανεξάρτητα την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.

Η Ουκρανία δήλωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις της ανακατέλαβαν το Πιατιχάτκι, ένα χωριό που βρίσκεται στον δρόμο προς μία από τις πλέον στρατιωτικοποιημένες περιοχές στον υπό ρωσική κατοχή νότο και ότι πήραν και πάλι υπό τον έλεγχό τους 113 τετραγ. χιλιόμετρα γης τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

Ουκρανοί στρατιώτες κρατούσαν εθνικές σημαίες σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο ανέφεραν ότι βρίσκονταν εντός του Πιατιχάτκι, το όγδοο χωριό στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας που σύμφωνα με το Κίεβο έχει απελευθερωθεί.

«Σήμερα, 18 Ιουνίου, οι δυνάμεις της 128η ταξιαρχίας εφόδου εκδίωξαν τους Ρώσους από το χωριό Πιατιχάτκι. Οι Ρώσοι έφυγαν αφήνοντας πίσω εξοπλισμό και πυρομαχικά. Δόξα στην Ουκρανία!», ανέφερε στρατιώτης, που δεν ταυτοποιείται.

Η υφυπουργός Άμυνας Χάνα Μαλιάρ δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δεν είχαν απλά ανακαταλάβει το Πιατιχάτκι αλλά προχώρησαν έως και επτά χιλιόμετρα μέσα στις ρωσικές γραμμές σε δύο εβδομάδες.

«Κατά τη διάρκεια δύο εβδομάδων επιχειρήσεων επίθεσης στις κατευθύνσεις του Μπερντιάνσκ και της Μελιτόπολης, οκτώ οικισμοί απελευθερώθηκαν», ανέφερε η Μαλιάρ στο Telegram.

ΠΗΓΗ https://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου