Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

Οι... σειρήνες στα αυτιά του Τσίπρα για «νέο κόμμα»

Ανεμοδείκτης
Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος 

Οι εκλογές της 25ης Ιουνίου πλησιάζουν και δεν φαίνονται εκπλήξεις στον ορίζοντα. Όπως λέει και το κλισέ, "οι κάλπες είναι άδειες, αλλά έχουν μνήμη..."

Καθώς λοιπόν -πάνω κάτω- γνωρίζουμε το αποτελέσμα των εκλογών, το μεγάλο ερώτημα για την "επόμενη μέρα" αφορά περισσότερο το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαφορά των 20 μονάδων στις 21 Μαϊου έχει ήδη δρομολογήσει εξελίξεις, οι οποίες απλώς "πάγωσαν" για ένα μήνα, ώστε να δοθεί η μάχη της 25ης Ιουνίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένο πως θα μπει σε περιπέτειες αμέσως μετά τις εκλογές και στο κόμμα θα κληθούν να λάβουν κρίσμες αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον του. Και φυσικά το βασικό ερώτημα είναι τι θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Θα παραιτηθεί, θα δώσει δαχτυλίδι, θα προσπαθήσει να παραμείνει στο "τιμόνι" του κόμματος ή θα κάνει νέο κόμμα;

Ναι, ακούγεται ήδη ακόμα κι αυτό το σενάριο.

Ο επικοινωνιολόγος Γιάννης Λούλης, μίλησε ανοιχτά στο Πρώτο Πρόγραμμα για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ και είπε πως ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να φτιάξει μία "νέα Κεντροαριστερά".

Αντίστοιχα και ο αρθρογράφος, Γιώργος Λακόπουλος, καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να λάβει τολμηρές αποφάσεις. Είτε να αλλάξει ριζικά τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε -αν αυτό δεν είναι εφικτό- να δημιουργήσει ο ίδιος ένα νέο κεντροαριστερό κόμμα.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας θυμίζουμε είχε δηλώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον ίδιο είναι "σκορδαλιά χωρίς σκόρδο". Από την άλλη το -20% είναι βαρύ, συνεπώς η συνταγή για τη σκορδαλιά μπορεί να αλλάξει. 

ΠΗΓΗ reporter

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου