Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

Αίγυπτος: «Οι οικονομικές συνθήκες δεν δικαιολογούν την παράνομη μετανάστευση»


Ιούνιος 18, 2023. Ελλάδα.

Κάιρο.

Εκτενείς επαφές με την Αιγυπτιακή Πρεσβεία στην Αθήνα για τα θύματα του πλοίου που ναυάγησε στην Ελλάδα έχουν οι αιγυπτιακές αρχές.

Η Πρέσβειρα Ναέλα Γκαμπρ , επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Καταπολέμησης και Πρόληψης της Παράνομης Μετανάστευσης, δήλωσε ότι έχουν γίνει εκτενείς επαφές με την Αιγυπτιακή Πρεσβεία στην Αθήνα σχετικά με τα θύματα της βύθισης του πλοίου με μετανάστες στην Ελλάδα.

Επεσήμανε ότι η Αιγυπτιακή Πρεσβεία στην Αθήνα βρίσκεται σε επαφή με τις τοπικές αρχές προκειμένου να πληροφορηθεί για τα θύματα και τους αγνοούμενους του πλοίου με τους παράνομους μετανάστες που ναυάγησε στα ανοιχτά των ελληνικών ακτών.

Μάλιστα, η πρέσβειρα Ναέλα Γκαμπρ είπε, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας στο πρόγραμμα «Αγαπητέ Πολίτη» που μεταδόθηκε από το κανάλι Al-Hadath Al-Youm:

«Οι οικονομικές συνθήκες δεν δικαιολογούν την καταστροφή ενός ατόμου, επομένως πρέπει να διεξαχθούν ενέργειες ευαισθητοποίησης σχετικά με τις διαθέσιμες ευκαιρίες εργασίας και τον κίνδυνο της παράνομης μετανάστευσης».

Πρόσθεσε:

«Η διαδικασία της παράνομης μετανάστευσης ποινικοποιείται από τον αιγυπτιακό νόμο και οι υπεύθυνοι για αυτή τη διαδικασία θα τιμωρηθούν, επειδή πρόκειται για μια σειρά εγκλημάτων που διαπράττονται, το πρώτο από τα οποία είναι η παράνομη μετανάστευση, δεύτερον η εμπορία ανθρώπων και τρίτον η πρόκληση φόνου. … Ως εκ τούτου, ο Αιγύπτιος πολίτης δεν πρέπει να πέσει στην καταστροφή, καθώς οι έμποροι θανάτου μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους σε άλλες χώρες από φόβο μήπως συλληφθούν από τις αιγυπτιακές αρχές».

El Asimah

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου