Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

Πεσκόφ: «Επιθετική» η ενίσχυση των πολωνικών συνόρων με τη Λευκορωσία


Η Βαρσοβία ανακοίνωσε νωρίτερα ότι θα στείλει 500 αστυνομικούς στα σύνορα με το Μίνσκ ώστε να αντιμετωπίσει τυχόν απειλές, από τη μετεγκατάσταση των μαχητών της Wagner στη Λευκορωσία. Απαιτείται μεγάλη προσοχή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Η απόφαση της Πολωνίας να ενισχύσει τις δυνάμεις της κατά μήκος του συνόρου της με τη Λευκορωσία για λόγους στους οποίους περιλαμβάνεται η παρουσία μισθοφόρων της Wagner συνιστά "λόγο ανησυχίας", ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ (φωτ.) χαρακτήρισε "επιθετική" χώρα την Πολωνία και είπε ότι απαιτείται "αυξημένη προσοχή".

Η Πολωνία ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στον μήνα ότι θα στείλει 500 αστυνομικούς για να ενισχύσει την ασφάλεια στο σύνορό της με τη Λευκορωσία ώστε να αντιμετωπίσει τους αυξανόμενους αριθμούς των μεταναστών που διασχίζουν την περιοχή αλλά και τις πιθανές απειλές μετά τη μετεγκατάσταση των μαχητών της Wagner στη Λευκορωσία.

Το υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας παρακολουθεί την κατάσταση στο σύνορο με τη Λευκορωσία και είναι προετοιμασμένο για διάφορα σενάρια, όπως ανέφερε σήμερα μετά την ανακοίνωση της Λευκορωσίας ότι μισθοφόροι της ρωσικής οργάνωσης Wagner θα συμμετάσχουν σε στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στο σύνορο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ https://www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου