Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Αλήθειες και ψέματα για τα «πλημμυρισμένα» ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο


Μεγάλος ντόρος ξέσπασε τις τελευταίες ημέρες με αφορμή φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και οι οποίες απεικόνιζαν στρατιωτικά ελικόπτερα να βρίσκονται εν μέρει μέσα σε λάσπες.

Μεγάλος ντόρος ξέσπασε τις τελευταίες ημέρες με αφορμή φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και οι οποίες απεικόνιζαν στρατιωτικά ελικόπτερα να βρίσκονται εν μέρει μέσα σε λάσπες στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου.

Οι απανταχού δημοσιολογούντες βρήκαν μια καλή ευκαιρία να στρέψουν τα βέλη τους εναντίον του Γενικού Επιτελείου Στρατού και να επιρρίψουν ευθύνες στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία για το πως άφησαν τα ελικόπτερα να βρεθούν σε μία τέτοια κατάσταση.

Η αλήθεια όμως, σύμφωνα με το περιοδικό ΠΤΗΣΗ, το οποίο πόρρω απέχει από την πολιτική, είναι διαφορετική.

Τα ελικόπτερα αυτά, όπως μας ενημερώνει, είναι κατασκευασμένα για να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε ακραίες καιρικές συνθήκες και σίγουρα η λάσπη ή το νερό δεν μπορούν να βλάψουν τις επιχειρησιακές τους ικανότητες.

Φέρνει μάλιστα ως παράδειγμα φωτογραφίες από την ισραηλινή πολεμική αεροπορία, όταν μια αντίστοιχη θεομηνία έπληξε τις εκεί αεροπορικές βάσεις προ τριετίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου