Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας θέλει θετική ατμόσφαιρα με την Ελλάδα, αλλά και «Γαλάζια και των Αιθέρων Πατρίδα»

O υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ (φωτ.: ΤRT)

Ο Γιασάρ Γκιουλέρ ζήτησε και για τους Τουρκοκύπριους «επιβεβαίωση της κυριαρχικής τους ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος τους»

 Μπορεί από τη μια να δήλωσε ότι η τουρκική ηγεσία συνεχίζει τις προσπάθειες για τη διατήρηση της «θετικής ατμόσφαιρας» με την Ελλάδα, από την άλλη μίλησε για συμφέρονται στη «Γαλάζια και των Αιθέρων Πατρίδα», αλλά και για νόμιμα συμφέροντα των Κυπρίων αδελφών, εννοώντας τους Τουρκοκύπριους. Ο λόγος για τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ, ο οποίος σήμερα βρέθηκε στη Σχολή Πολέμου στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας, στην Άγκυρα.

«Στόχος μας είναι να επιλύσουμε τα προβλήματά μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, τις σχέσεις καλής γειτονίας και στο πνεύμα της συμμαχίας», δήλωσε.

Νωρίτερα είχε πει: «Εκτός από την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, και ενώ συνεχίζουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στη Γαλάζια και των Αιθέρων Πατρίδα μας με αποφασιστικότητα και επιμονή, διεξάγουμε επίσης με επιτυχία τις πιο ολοκληρωμένες ασκήσεις στη στεριά, στη θάλασσα και στον αέρα».

Ο Γιασάρ Γκιουλέρ συνέχισε τονίζοντας ότι η Τουρκία παράλληλα υποστηρίζει τις αδελφικές, φιλικές και συμμαχικές χώρες, «κυρίως στην Κύπρο και το Αζερμπαϊτζάν, τη Λιβύη, το Κατάρ, τη Σομαλία, το Κόσοβο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και σε πολλές άλλες περιοχές», συμβάλλοντας στη διεθνή ειρήνη και σταθερότητα.

Σχετικά με το ψευδοκράτος, δήλωσε: «Από την άλλη πλευρά, συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τα νόμιμα συμφέροντα των Κυπρίων αδελφών μας, ιδιαιτέρως την επιβεβαίωση της κυριαρχικής τους ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος τους στην Κύπρο, που είναι το εθνικό μας ζήτημα».

ΠΗΓΗ pontosnews

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου