Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Τζ. Κ. Ρόουλινγκ κατά Εργατικών & «δικαιωματιστών»: Ευχαρίστως να πάω δύο χρόνια φυλακή για την ελευθερία του λόγου


Η JK Rowling δηλώνει έτοιμη να πάει στη φυλακή εάν είναι να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των γυναικών.

Από την ιστοσελίδα hellasjournal.com

Η διάσημη συγγραφέας των βιβλίων του Χάρι Πότερ, που έχει στο πρόσφατο παρελθόν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσων με δηλώσεις της (όπως το «γυναίκες είναι τα άτομα που έχουν εμμηνόρροια») απάντησε σε πληροφορίες που είδαν την Κυριακή τη δημοσιότητα στην Αγγλία ότι οι Εργατικοί σχεδιάζουν εφόσον ανέλθουν στην εξουσία να αυστηροποιήσουν το ποινικό πλαίσιο για τις επιθέσεις με κίνητρο το μίσος για την ταυτότητα φύλου του θύματος.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η τρανσφοβική κακοποίηση θα εξισωθεί ποινικά με τις επιθέσεις μίσους για λόγους φυλής ή θρησκείας, οι οποίες τιμωρούνται με φυλάκιση έως και δύο ετών.

Η Ρόουλινγκ αντέδρασε αρχικά σε μια ανάρτηση του βρετανικού περιοδικού Dazed που καλούσε: «Επαναλάβετε μετά από μας. Οι Τρανς Γυναίκες είναι Γυναίκες».

«Οχι» ήταν η μονολεκτική της απάντηση.


Και η Ρόουλινγκ συνέχισε πάλι μέσω Twitter γράφοντας: «Θα κάνω ευχαρίστως δύο χρόνια φυλακή αν η εναλλακτική είναι η καταπίεση του λόγου και η εξαναγκαστική άρνηση της πραγματικότητας και της σημασίας του σεξ».

«Πηγαίνετέ με στα δικαστήρια. Θα σπάσω πιο πολύ πλάκα και από ό,τι πάνω στο κόκκινο χαλί».

Σε ένα περαιτέρω tweet, κάνοντας εικασίες για το τι δουλειά θα προτιμούσε να έχει στη φυλακή. Έδωσε και μερικές ειρωνικές περιγραφές για το τι θα μπορούσε να κάνει στη φυλακή. «Ελπίζω να είμαι στη βιβλιοθήκη προφανώς αλλά και στις κουζίνες θα ήμουν οκ. Το πλυντήριο ίσως θα ήταν πρόβλημα. Συνήθως μου μαζεύουν τα ρούχα ή ξεβάφουν σε ροζ κατά λάθος. Aλλά δεν νομίζω να έχω θέμα αν μιλάμε κυρίως για φόρμες και σεντόνια».


Η Ρόουζι Ντάφιλντ (Rosie Duffield), βουλευτίνα των Εργατικών που είπε ότι ένιωθε εξοστρακισμένη από το κόμμα της λόγω των απόψεών της για τις μεταρρυθμίσεις γύρω από τα φύλα, της απάντησε επίσης στο Twitter συμφωνώντας: «Τα λέμε στη φυλακή Τζο!».

Η Ρόουλινγκ είχε ασκήσει και στο παρελθόν κριτική στις θέσεις του Εργατικού Κόμματος για τα δικαιώματα των γυναικών.

Την περασμένη εβδομάδα κατηγόρησε τη Λίζα Νάντι, μέλος του σκιώδους υπουργικού συμβουλίου, ότι είναι «ένας από τους μεγαλύτερους λόγους για τους οποίους πολλές γυναίκες της Αριστεράς δεν εμπιστεύονται πλέον τους Εργατικούς» λόγω της στάσης της σε θέματα τρανς.

Με πληροφορίες από The Times

ΠΗΓΗ ardin-rixi

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου