Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

LIVE BLOG: Σειρήνες και ρουκέτες στο Ισραήλ – Ένταση ξανά στα σύνορα με Λίβανο


Πόλεμος στο Ισραήλ: Μετά την απελευθέρωση δυο Αμερικανίδων ομήρων, ο ανθρωπιστικός διάδρομος στη Ράφα άνοιξε και 20 φορτηγά μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια. 

Σε συναγερμό βρίσκεται για 15η ημέρα το Ισραήλ με τις σειρήνες να ηχούν ξανά στο Τελ Αβίβ, καθώς η Χαμάς εξαπολύει νέα επίθεση με ρουκέτες.

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη, αλλά και χερσαίες δυνάμεις στόχευσαν σήμερα ενόπλους που εκτόξευαν ρουκέτες και αντιαρματικούς πυραύλους κοντά στα σύνορα με το Λίβανο, όπως ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ.

«Οι στόχοι αναγνωρίστηκαν στη διάρκεια των βομβαρδισμών», ανακοίνωσε ο στρατός. Οι στρατιώτες απάντησαν σε έναν τρίτο κύκλο πυραυλικής επίθεσης, πρόσθεσαν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ.

Κάιρο: Σύνοδος Κορυφής για την Ειρήνη

«Η θέση της Ελλάδας ήταν ξεκάθαρη από την πρώτη μέρα. Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Υπάρχουν όρια ακόμη και στον πόλεμο, πρέπει να εφαρμόζεται το Δίκαιο. Η Χαμάς είναι μία τρομοκρατική οργάνωση και δεν αποτελεί τον παλαιστινιακό λαό.

Φυσικά, είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις. Στηρίζουμε τη λύση δύο κρατών για το Παλαιστινιακό», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του, στη Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη στο Κάιρο.

Ο πόλεμος στο Ισραήλ μαίνεται εν αναμονή της χερσαίας επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στη Γάζα. Παρ’ όλα αυτά, όμως, Αμερικανοί και Ισραηλινοί αξιωματούχοι καταστρώνουν ήδη σχέδια για την επόμενη μέρα στον παλαιστινιακό θύλακα.

Τα σχέδια περιλαμβάνουν την εγκατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας μίας –υποστηριζόμενης από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών– μεταβατικής κυβέρνησης και με την εμπλοκή αραβικών κυβερνήσεων, όπως αποκάλυψε το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές από την αμερικανική πλευρά

Νωρίτερα άνοιξε το πέρασμα της Ράφα και 20 φορτηγά διένειμαν ανθρωπιστική βοήθεια στην πολύπαθη Γάζα, μια εξέλιξη πολύ σημαντική για την ανακούφιση και τη μετακίνηση των προσφύγων. Το πέρασμα στη συνέχεια έκλεισε ξανά.

Δείτε εικόνες:

Δείτε ζωντανή εικόνα από τη Γάζα:


Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στον πόλεμο στο Ισραήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου