Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

Απέρριψε το Τελ Αβιβ το ψήφισμα ΟΗΕ για κατάπαυση πυρός


Μεγάλη διπλωματική ήττα, 120 χώρες ψήφισαν ζητούν κατάπαυση πυρός. Θα εξαλείψουμε τη Χαμάς όπως ο κόσμος αντιμετώπισε τους Ναζί, υποστηρίζει ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ.

Το Ισραήλ απορρίπτει την έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα που εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών την Παρασκευή, με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας να το χαρακτηρίζει «απεχθές» σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά την απεχθή έκκληση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός», έγραψε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Έλι Κοέν στο X, την πλατφόρμα που ήταν παλαιότερα γνωστή ως Twitter. «Το Ισραήλ σκοπεύει να εξαλείψει τη Χαμάς όπως ο κόσμος αντιμετώπισε τους Ναζί και το ISIS».

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψήφισε την Παρασκευή για να εγκρίνει ένα ψήφισμα που ζητά την άμεση παύση των εχθροπραξιών στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Συνολικά 120 χώρες ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος, ενώ 14 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ισραήλ, το καταψήφισαν. Άλλες 45 χώρες απείχαν από την ψηφοφορία.

Σε μια ομιλία μετά την ψήφιση του ψηφίσματος, ο Ισραηλινός Πρεσβευτής στον ΟΗΕ Γκιλάντ Ερντάν είπε: «Σήμερα είναι μια μέρα ντροπής. Όλοι έχουμε γίνει μάρτυρες ότι τα Ηνωμένα Έθνη δεν έχουν πλέον ούτε μια ουγγιά νομιμότητας ή συνάφειας».

«Η πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας έχει δείξει ότι προτιμά να υποστηρίζει την υπεράσπιση των τρομοκρατών Ναζί παρά να υποστηρίζει το νομοταγές κράτος του Ισραήλ ώστε να υπερασπιστεί τους αμάχους του», είπε.

ΠΗΓΗ https://www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου