Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

Αίγυπτος: Ελληνική αντιπροσωπεία δέχθηκε ο υπουργός Στρατιωτικής Παραγωγής για αμυντική συνεργασία


Οκτώβριος 27, 2023. Ελλάδα.

Κάιρο.

Ο Υπουργός Στρατιωτικής Παραγωγής, Μοχάμεντ Σαλάχ ελ Ντιν Μουσταφά δέχθηκε την κ. Χανάν Αμπντέλ Ραούφ, Εκτελεστική Διευθύντρια της «Adler International» και αντιπροσωπεία της «Olympic Industries», μιας ελληνικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στον τομέα των στρατιωτικών βιομηχανιών να συζητήσουν τρόπους για την ενίσχυση της κοινής συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Υπουργός τόνισε τη δύναμη και τη διάρκεια των αιγυπτιοελληνικών σχέσεων, οι οποίες σημείωσαν ποιοτικό άλμα σε διάφορα επίπεδα πολιτικού, οικονομικού, πολιτιστικού και ασφάλειας.

Ο Υπουργός επεσήμανε ότι το Υπουργείο και τα συνδεδεμένα με αυτό όργανα αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της εθνικής βιομηχανίας της Αιγύπτου, καθώς με το Υπουργείο συνεργάζονται (16) βιομηχανικές εταιρείες και (4) εταιρείες σε άλλους τομείς.

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ ελ Ντιν Μουσταφά πρόσθεσε ότι η συνεργασία μεταξύ στρατιωτικών εταιρειών παραγωγής και ελληνικών εταιρειών θα δημιουργήσει μια σημαντική ποιοτική στροφή στη βιομηχανική συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

Στη συνέχεια, οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών περιελάμβαναν τη μελέτη της δυνατότητας κοινής συνεργασίας στον τομέα της παραγωγής πυρομαχικών διαφορετικών διαμετρημάτων.

Ο Υπουργός προσκάλεσε την ελληνική εταιρεία να συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση Άμυνας και Στρατιωτικών Βιομηχανιών EDEX 2023, που έχει προγραμματιστεί να διοργανωθεί στην Αίγυπτο τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Μηχανικός Εμίλ Χέλμου Αουάντ, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Αρχής Στρατιωτικής Παραγωγής και Διευθύνων Σύμβουλος, και πλήθος αξιωματούχων, γράφει η αιγυπτιακή άμυνα.

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου