Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Δίκη Μπελέρη: Ηχητικό ντοκουμέντο - Ο βασικός μάρτυρας χρηματίστηκε για να ψευδομαρτυρήσει


Φρέντι Μπελέρης: Το φως της δημοσιότητας είδε ηχητικό ντοκουμέντο του βασικού μάρτυρα κατηγορίας για την υπόθεση στο οποίο παραδέχεται ότι χρηματίστηκε για τις «υπηρεσίες» του

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη στη δίκη του εκλεγμένου δήμαρχου Χειμμάρας για τον βασικό μάρτυρα κατηγορίας. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος χρηματίστηκε από την αστυνομία ώστε να προσφέρει τις «υπηρεσίες» του και να ψευδομαρτυρήσει σε βάρος τόσο του Μπελέρη όσο και του βασικού του συνεργάτης, Παντελή Κοκαβέση.

Το ηχητικό ντοκουμέντο μαρτυρά απόλυτα πως η υπόθεση Μπελέρη αποτελεί μια καθαρά «καθοδηγούμενη στημένη πολιτική υπόθεση», όπως την είχε χαρακτηρίσε εξάλου και ο προφυλακισμένος δήμαρχος Χειμάρρας.

Ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας Αρσέν Ράμα, που κατέθεσε κεκλεισμένων των θυρών στο δικαστήριο, επιβεβαίωσε ουσιαστικά τα όσα υποστήριξε πρόσφατα ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, πως η κρατική αστυνομία τον χρημάτισε για να στήσει την κατηγορία της υποτιθέμενης εξαγοράς ψήφων τον περασμένο Μάϊο, παραμονές των Δημοτικών Εκλογών στην Χειμάρρα.

Φίλος του Φρέντι Μπελέρη μίλησε στον Alpha όπου αποκάλυψε πως και ο αστυνομικός διευθυντής της περιοχής δωροδοκήθηκε.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα ο Ανδρέας Ζώτος: «Και του έκανε (του αστυνομικού διευθυντή) και μία μεγάλη ερώτηση ο Μπελέρης, ο πρόεδρος και του λέει έχετε αγοράσει κάποιο ξτήμα; Γθατί στην ουσία η ανταμοιβή τους πάντα είναι ένα ωραίο οικόπεδο, ένα φιλέτο οικόπεδο και τον ρωτάει ο κ. Μπελέρης και λέει αυτός "Απ'όσο ξέρω εγώ" λέει. Δηλαδή αφήνει υπόνοιες».

Σε άλλο σημείο ο κ. Ζώτος ανέφερε: «Και του κάνει μία ερώτηση ο δικηγόρος και του λέει "έχετεα πάρει προαγωγή;". Του έδωσαν ανταμοιβή. Δηλαδή από τη Χειμάρρα αυτός ο αστυνομικός διευθυντής έφυγε και πήγε στον Αυλώνα»

Δείτε το βίντεο από το μεσημεριναό δελτίο ειδήσεων του Alpha

Οι διάλογοι στης δίκη Μπελέρη

Ο Φρέντι Μπελέρης για πρώτη φορά στη δίκη της Τρίτης είχε το δικαίωμα να απευθύνει το λόγο σε εκείνους που τον κατηγγειλαν για χρηματισμό. Ρωτησε λοιπόν τον ψαρά, ο οποίος όπως λέει χρηματίστηκε απο τον δήμαρχο:

Φρέντι Μπελέρης: Ποιόν γνωρίζω καλύτερα εσένα ή τον αδερφό σου ;

Ψαράς: Τον αδερφό μου

Φρέντι Μπελέρης: Ποιο εύκολο για μένα θα ήταν να προσεγγίσω εσένα ή εκείνον ;

Ψαράς: Εκείνον

Δικηγόρος Φρέντι Μπελέρη: Ελαβες πληρωμή απο την αστυνομία;

Ψαράς: Ναι , ελαβα μια ανταμειβή γι αυτή τη δουλειά , όμως η αναταμοιβή μου έγινε όταν αυτή η δουλειά είχε τελειώσει και μετα.

Δικηγόρος Φρέντι Μπελέρη: Ποιος σε πλήρωσε;

Ψαράς: Η κρατική αστυνομία

Δικηγόρος Φρέντι Μπελέρη: Πόσο ήταν το ποσό της αποζημίωσης ;

Ψαράς: Δεν θυμάμαι

Ο μάρτυρας κατηγορίας χρηματίστηκε ενώ ο αστυνομικός που ανέλαβε την έρευνα και την υπόθεση πήρε ....προαγωγή.

Δικηγόρος Φρέντι Μπελέρη: Πώς ήρθατε σε επαφή με τον μάρτυρα ;

Αστυνομικός: Μου τηλεφώνησε

Δικηγόρος Φρέντι Μπελέρη: Είχε όφελος προσωπικό ;

Αστυνομικός: Οχι

Δικηγόρος Φρέντι Μπελέρη: Γνωρίζεις ότι πληρώθηκε ;

Αστυνομικός: Ναι το γνωριζω

Δικηγόρος Φρέντι Μπελέρη: Πότε διοριστηκες στη Χειμάρα ;

Αστυνομικός: Τον Ιανουάριο του 2023

Δικηγόρος Φρέντι Μπελέρη: Και τώρα που υπηρετείς ;

Αστυνομικός: Είμαι διευθυντής Αυλώνα

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 22 Νοεμβρίου και σειρά έχουν οι μάρτυρες υπεράσπισης, 13 άτομα, συνεργάτες του Φρέντι Μπελέρη.

ΠΗΓΗ https://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου