Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Η Ρωσία έχει το δικαίωμα να καταρρίψει δορυφόρους της Starlink πάνω στην Ουκρανία- Αμερικανός ειδικός


Νοέμβριος 28, 2023. Ελλάδα.

«Η Ρωσία έχει κάθε δικαίωμα να επιτεθεί στους δορυφόρους Starlink που χρησιμοποιούνται από τον ουκρανικό στρατό» δήλωσε ο ταγματάρχης Τζέρεμι Γκρούνερτ, εκπρόσωπος του Στρατιωτικού Συνηγόρου της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία που διέπει την εμπόλεμη κατάσταση, μια εμπόλεμη χώρα πρέπει να απέχει από το χτύπημα πολιτικών στόχων, αλλά τέτοιοι στόχοι μπορούν να δεχθούν επίθεση εάν δίνουν στρατιωτικό πλεονέκτημα στον εχθρό, σημείωσε ο Γκρούνερτ κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε διαστημική διάσκεψη στο Μπέλφαστ.

Daily Telegraph

«Δεδομένου ότι συστήματα όπως το Starlink χρησιμοποιήθηκαν για τη διόρθωση επιθέσεων με drone, πιθανότατα εμπίπτουν επίσης στην έννοια του «στρατιωτικού στόχου» σύμφωνα με τους νόμους του πολέμου», ο Αμερικανός ειδικός σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Telegraph

Συμφώνησε επίσης με τις δηλώσεις της ρωσικής ηγεσίας ότι η χρήση πολιτικών υποδομών από τον ουκρανικό στρατό τους καθιστά στόχο κρούσης, αλλά «αυτό δεν σημαίνει ότι οι πολιτικοί δορυφόροι θα δέχονται πάντα επίθεση». 

«Υπάρχει, όμως, μια τέτοια πιθανότητα», τόνισε ο ειδικός.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι προσπαθεί να διαταράξει στο Starlink στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, όπως δημοσίευσε η εφημερίδα The Washington Post, ο διοικητής της διαστημικής δύναμης των ΗΠΑ, στρατηγός Τσάνς Σάλτζμαν, εξέφρασε την άποψη ότι ο ρωσικός στρατός φέρεται να προσπαθεί να παρέμβει στην κανονική λειτουργία του δορυφορικού συστήματος επικοινωνίας Starlink στην Ουκρανία.

Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το Πεντάγωνο υποστήριξε τη χρήση των τερματικών Starlink από τον ουκρανικό στρατό και ο επικεφαλής της SpaceX, Elon Musk, «ανησυχούσε ότι η τεχνολογία του χρησιμοποιείται για στρατιωτικούς σκοπούς».

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου