Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

Τούρκοι αναλυτές «φαντασιώνονται» βομβαρδισμό της Λάρισας για να «αχρηστέψουν» τα ελληνικά F-35 [vid]


Δεν πρόλαβε να «στεγνώσει» η προτροπή Μπάιντεν προς το Κογκρέσο για την πώληση F-16 στην Τουρκία και οι καλεσμένοι σε εκπομπές τουρκικών καναλιών άρχισαν ήδη τις συγκρίσεις ανάμεσα στα δικά τους μαχητικά και τα ελληνικά, θεωρώντας δεδομένη την απόκτηση από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία των F-35.

Μάλιστα προτρέχοντας αναζητούν τρόπους «εξουδετέρωσης» των ελληνικών μαχητικών 5ης γενιάς, κάνοντας σενάρια για τουρκικό «πλήγμα» στον διάδρομο απογείωσης των μαχητικών στην Λάρισα!

«Εμείς κάνουμε τη σύγκριση των F-35 με τα F-16 καθώς στην Ελλάδα θα παραχωρηθούν F-35 ενώ στην Τουρκία F-16. Αναρωτιόμαστε ποιο είναι καλύτερο. Δηλαδή είναι καλύτερα να έχει κάποιος εκσυγχρονισμένο F-16 ή μήπως F-35; Ποιο είναι καλύτερο σε επίπεδο μάχης;», είπε ο παρουσιαστής του Haberturk, Μεχμέτ Ακίφ Ερσόι, και μετέδωσε στον ΣΚΑΪ ο Μανώλης Κωστίδης.

Ο πρώην επικεφαλής του Τμήματος Πληροφοριών της τουρκικής αεροπορίας, Γκιουρσέλ Τοκμάκογλου απάντησε: «Κάνετε μια ερώτηση που η απάντηση πρέπει να έχει πολλές τεχνικές λεπτομέρειες», με τον Ερσόι να επανέρχεται, λέγοντας: «Να σας ρωτήσω απλά όπως το λέγαμε κάποτε μικροί. Ποιο πλακώνει στο ξύλο το άλλο;».

Ο Τοκμάκογλου απάντησε: «Καλά τα λέτε, όμως ο πόλεμος δεν είναι τόσο απλό θέμα. Να σας εξηγήσω. Ας υποθέσουμε πως οι Έλληνες παρέλαβαν τα F-35 και τα μετέφεραν στην βάση της Λάρισας. Κι εσείς πάτε και προκαλείτε πλήγμα στον διάδρομο απογείωσης της Λάρισας. Ε τότε τι θα τα κάνει η Ελλάδα τα F-35; Αυτά τα μαχητικά αεροσκάφη είναι σαν ρομπότ.

Ουσιαστικά μπροστά σας δεν έχετε μόνο ένα αεροσκάφος αλλά ένα ρομπότ που έχει διασύνδεση με άλλα ρομπότ. Δηλαδή όταν έρθετε αντιμέτωπο με το F-35 δεν έχετε απέναντι σας μόνο αυτό το αεροσκάφος αλλά όλα τα αεροσκάφη που επικοινωνούν και είναι διασυνδεδεμένα μεταξύ τους και τα F-35 και τα υπόλοιπα.

Δηλαδή στην πραγματικότητα απέναντι σας δεν έχετε μόνο ένα μαχητικό 5ης γενιάς, αλλά εκατοντάδες αεροσκάφη», κατέληξε ο Τοκμάκογλου.


ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου