Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Η Πολωνία εντάχθηκε στον Συνασπισμό για την Ασφάλεια της Ερυθράς Θάλασσας


Η Πολωνία την Τετάρτη, 20 Μαρτίου, εντάχθηκε στην υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Κοινή Ναυτική Δύναμη Ασφαλείας (CMF) στην Ερυθρά Θάλασσα

Αυτό  αναφέρεται στο μήνυμα της επιχειρησιακής διοίκησης των πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Twitter.

«Η Πολωνία εντάχθηκε στο Joint Maritime Forces CMF – τη μεγαλύτερη ναυτιλιακή σύμπραξη στον κόσμο που στοχεύει στην προστασία του διεθνούς δικαίου στον Περσικό Κόλπο, την Αραβία και την Ερυθρά Θάλασσα», αναφέρει το μήνυμα.

Αναφέρεται ότι ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση και ως αποτέλεσμα των συμφωνιών που επετεύχθησαν, η πολωνική πλευρά αποφάσισε να στείλει δύο αξιωματικούς από το Naval Operations Center – Naval Component Command – ειδικούς στη στόχευση και την αεράμυνα, οι οποίοι θα υπηρετήσουν ως αξιωματικοί σύνδεσμοι στο η εντολή.

«Η εμπλοκή της Πολωνίας στο CMF θα αυξήσει την επιχειρησιακή ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων στη σύμπραξη και θα βελτιώσει τον συντονισμό της συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχουσών χωρών», πρόσθεσε η διοίκηση των Πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Το CMF αποτελείται από ένα αρχηγείο και πέντε κοινές ομάδες εργασίας των οποίων οι δραστηριότητες στοχεύουν στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την πρόληψη της πειρατείας, την προώθηση της περιφερειακής συνεργασίας και την προώθηση ενός ασφαλούς θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Η Ναυτική Συνεργασία υποστηρίζει μια διεθνή τάξη βασισμένη σε κανόνες, διασφαλίζοντας ασφάλεια και σταθερότητα σε 3,2 εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια εδάφους που εκτείνεται σε μερικούς από τους σημαντικότερους θαλάσσιους δρόμους του κόσμου.

Η CMF, η οποία περιλαμβάνει 42 κράτη, είναι η μεγαλύτερη ναυτική σύμπραξη στον κόσμο.

ΠΗΓΗ https://www.viadiplomacy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου