Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ»: Ελικόπτερο από το γαλλικό αντιτορπιλικό κατέρριψε drone των Χούθι


Ελικόπτερο του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού (Marine Nationale) κατέρριψε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος των Χούθι (UAV) στην Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με ανακοίνωση της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ» στο Χ, (EUNAVFOR ASPIDES).

«Στις 20 Μαρτίου, ενώ εκτελούσε επιχείρηση προστασίας στο πλαίσιο της επιχείρησης ΑΣΠΙΔΕΣ, στην Ερυθρά Θάλασσα, το ελικόπτερο που βρίσκεται συνοδεία του γαλλικού αντιτορπιλικού κατέρριψε ένα UAV των Χούθι που απειλούσε την ναυσιπλοΐα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το Naval News, το ελικόπτερο που συμμετείχε σε αυτή τη σπάνια κατάρριψη ήταν ένα τύπου AS565 Panther που απογειώθηκε από τη φρεγάτα αεράμυνας περιοχής FREMM, Alsace (D656), η οποία έχει αναπτυχθεί στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας από τις 21 Ιανουαρίου 2024.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ανταρτών Χούθι της Υεμένης, το οποίο φαίνεται να είναι τύπου «Shihab» ή «Khatif», πιθανότατα καταρρίφθηκε με το πολυβόλο των 7,62 μέτρων που είναι τοποθετημένο στο γαλλικό ελικόπτερο.

Η επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» (EUNAVFOR ASPIDES) είναι η ευρωπαϊκή αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα, στον Ινδικό Ωκεανό και στον Κόλπο. Η επιχείρηση ξεκίνησε πριν από ένα μήνα και στόχος της είναι η αποκατάσταση και η διασφάλιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο.

Διαβάστε επίσηςΕπιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ»: Ο απολογισμός ενός μήνα αποστολών στην Ερυθρά Θάλασσα – Το «CAIO DUILIO» εν δράσει [vid]

Δείτε πλάνα της γαλλικής τηλεόρασης εν πλω από την «Alsace» στην Ερυθρά Θάλασσα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου