Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Πάτρα- Πρόκληση: Κατά του προαστιακού η ΟΕΒΕΣΝΑ για καθαρά συντεχνιακούς λόγους!!!


Επιστολη-προκληση προς τους αρμοδιους Υπουργους

Σχόλιο ιστολογίου
Το ότι και όλο και περισσότεροι κάτοικοι της Αχαΐας ζητάνε την επέκταση του προαστιακού από την Κάτω Αχαΐα μέχρι το Αίγιο ουδόλως απασχολεί τους κυρίους του ΟΕΒΕΣΝΑ.
Αλλά για τις υπηρεσίες που παρέχονται στην Πάτρα από ταξί αστικό και υπεραστικό ΚΤΕΛ θα τα πούμε σε επόμενο άρθρο μας.  
Τα συντεχνιακά συμφέροντα των ταξιτζήδων και των ΚΤΕΛ προτάσσει η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Ν. Αχαΐας η οποία, ουσιαστικά με επιστολής της προς τους Υπουργούς Υποδομών και Οικονομικών, ζητάει την κατάργηση του προαστιακού της Πάτρας. Στο κείμενο που υπογράφει και ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΝΑ Παναγιώτης Σκέντζος, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί της περιοχής, αναφέρεται ότι η γραμμή, που έχουν αγκαλιάσει εκατοντάδες Πατρινοί, είναι ζημιογόνα.
Αναλυτικά η επιστολή-πρόκληση έχει ως εξής:

«Το τελευταίο διάστημα και με στόχο τον ανορθολογισμό της λειτουργίας και την ανάπτυξη του ΟΣΕ έγινε η αναδιάρθρωση-εξυγίανση του Οργανισμού, που συμπεριλάμβανε περικοπές δρομολογίων ζημιογόνων γραμμών καθώς και μετατάξεις προσωπικού. Αυτά κρίθηκαν αναγκαία να γίνουν προκειμένου να συνεχίσει ο σιδηρόδρομος να υφίσταται και να είναι βιώσιμος.
Αντίθετα όμως σ΄ αυτή τη λογική και πρακτική βλέπουμε ότι στην Πάτρα έχει δρομολογηθεί γραμμή προαστιακού «Πάτρα-Ρίο» και όπως έχει φανεί από την μέχρι σήμερα λειτουργία του είναι ζημιογόνος και οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν το κόστος ενώ δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός με τους άλλους μεταφορείς προσώπων όπως είναι τα αστικά και υπεραστικά λεωφορεία και τα ταξί.
Παρακαλούμε όπως μας απαντήσετε εγγράφως και αιτιολογημένα τους λόγους δρομολόγησης και συνέχισης της λειτουργίας αυτής της γραμμής. Εν αναμονή απάντησής σας.»

ΠΗΓΗ thebest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου