Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

ΕΠΙΘΕΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΚΑΤΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ Ξεκαθάρισε επίσης οτι... δεν θα παραιτηθεί

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/

Η Κύπρος θα ασκήσει την Προεδρία της ΕΕ, είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Σε εκτός κειμένου αναφορές του στην 31η αντικατοχική πορεία του Δήμου Μόρφου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αστρομερίτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφερόμενος στις τουρκικές αντιδράσεις για την άσκηση της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ, είπε: ''Θέλω να πω στον κ. Ερντογάν και στον κ. Νταβούτογλου και σε όλους αυτούς που τον τελευταίο καιρό έχει γεμίσει το μυαλό τους αέρα και συμπεριφέρονται σαν νέο-σουλτάνοι, ότι η Κύπρος θα ασκήσει την προεδρία της ΕΕ, είτε το θέλουν είτε όχι''.


Εύχομαι η Κύπρος να ασκήσει την Προεδρία ενωμένη, σημείωσε.

''Αγωνίζομαι να την ασκήσει ενωμένη. Αν όμως η Τουρκία συνεχίσει να εμποδίζει την επανένωση της Κύπρου η νόμιμη Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας θα ασκήσει την Προεδρία'', πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε πως είναι πολλές οι προκλήσεις μπροστά μας και για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε χρειάζεται πρώτιστα ενότητα και πολιτική σταθερότητα.

''Δυστυχώς, στην Κύπρο, δεν έχουμε μόνο αγνοούμενους ανθρώπους που χάθηκαν το 1974, αγνοείται και η ενότητα και πρέπει να αναβρεθεί η ενότητα'', δήλωσε.

Πρόσθεσε πως η ενότητα ''δεν θα ανεβρεθεί και διαφυλαχθεί με την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας''.

Δήλωσε ότι ''ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως προνοεί το Σύνταγμα, θα ασκήσει τα καθήκοντα του μέχρι τη λήξη της θητείας του και πρέπει αυτό να γίνει κατανοητό από όλους ανεξαίρετα''.

Οσον αφορά τα διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας, είπε ότι ''οι προηγούμενες Κυβερνήσεις από την πρώτη μέχρι και την τελευταία, προσλάμβαναν χίλιους δημοσίους υπαλλήλους κάθε χρόνο. Αυτή η Κυβέρνηση'', συμπλήρωσε, ''προσπαθεί να μειώσει τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων κατά χίλιους το χρόνο''.



Πηγή: ΚΥΠΕ/ΑΠΕ

09/10/2011 - 14:42

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου