Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Παραπλανητικά τα όσα μεταδίδονται, λέει ο Αρχηγός της Δύναμης Διαψεύδει η Αστυνομία ότι στο πόρισμα της επιρρίπτονται ευθύνες στους Ιωαννίδη και Λάμπρου

Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/

Λευκωσία: Στα 14 πρόσωπα, για τα οποία προβαίνει σε συγκεκριμένες εισηγήσεις και εισηγείται την ποινική δίωξή τους, δεν συγκαταλέγονται τα θύματα της έκρηξης Ανδρέας Ιωαννίδης, Διοικητής Ναυτικού και Λάμπρος Λάμπρου, Διοικητής Ναυτικής Βάσης. Αυτό αναφέρει ο Αρχηγός Αστυνομίας, Μιχάλης Παπαγεωργίου, προβαίνοντας σε διευκρινίσεις με αφορμή τα όσα δηλώθηκαν, ανακοινώθηκαν ή/και μεταδόθηκαν από τα ΜΜΕ σε σχέση με το πόρισμα της Αστυνομίας για τη φονική έκρηξη στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί.


Χωρίς να υπεισέλθει στην ουσία της υπόθεσης, ο Αρχηγός Αστυνομίας «επαναδιατυπώνει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι η Αστυνομία στο διαβιβαστικό έγγραφο της έρευνας προς το Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, με βάση το μαρτυρικό υλικό που εξασφάλισε στο πλαίσιο της έρευνας, προβαίνει σε συγκεκριμένες εισηγήσεις και σχολιάζει την εμπλοκή συνολικά 14 προσώπων για τα οποία σχεδόν στην ολότητά τους, εισηγείται την ποινική δίωξή τους».

Στα 14 πρόσωπα, προσθέτει ο Αρχηγός Αστυνομίας, «δεν συγκαταλέγονται τα θύματα της έκρηξης Ανδρέας Ιωαννίδης, Διοικητής Ναυτικού και Λάμπρος Λάμπρου, Διοικητής Ναυτικής Βάσης».

Ωστόσο, αναφέρει, στο υπό αναφορά διαβιβαστικό έγγραφο, «γίνεται αναφορά στο ρόλο που διαδραμάτισαν και όχι για άσκηση ποινικής δίωξης, όπως λανθασμένα και παραποιημένα μεταδόθηκε».

Ο Αρχηγός Αστυνομίας απευθύνει εκ νέου έκκληση να τερματιστούν οι δημόσιες δηλώσεις, κυρίως από πρόσωπα που δεν γνωρίζουν επακριβώς τα γεγονότα της υπόθεσης όπως αποτυπώνονται μέσα από το πόρισμα της Αστυνομίας, ώστε να τερματιστεί η περαιτέρω αναμόχλευση των πληγών και του πόνου των συγγενών των θυμάτων της έκρηξης.

Περαιτέρω, δηλώσεις και μεταδόσεις γεγονότων που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αναφέρεται στην αστυνομική ανακοίνωση, ενέχουν τον κίνδυνο επηρεασμού της πορείας της δικαιοσύνης.

Συστήνεται υπομονή και αυτοσυγκράτηση μέχρι την οριστική λήψη αποφάσεων από το Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας σε σχέση με τις όποιες ποινικές διώξεις θα ασκηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα της Αστυνομίας διενεργήθηκε με την εποπτεία και καθοδήγηση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κ. Πέτρου Κληρίδη.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση θα οδηγηθεί ενώπιον των Δικαστηρίων, όπου ο κάθε μάρτυρας θα κληθεί σε δημόσια ακροαματική διαδικασία να καταθέσει τα όσα γνωρίζει.

Καταλήγοντας, ο Αρχηγός Αστυνομίας, Μιχάλης Παπαγεωργίου επαναλαμβάνει ότι «η Αστυνομία ενεργεί με πλήρη αμεροληψία και αντικειμενικότητα, μακριά από συναισθηματισμούς, με μοναδικό γνώμονα την εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής μαρτυρίας και την παρουσίαση σφαιρικής εικόνας ως προς τα γεγονότα της όποιας υπό διερεύνηση υπόθεσης».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου