Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Συμφώνησαν Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης Παπαδήμος ο νέος πρωθυπουργός

Από το protothema

Νέος πρωθυπουργός της χώρας είναι ο κ. Λουκάς Παπαδήμος. Έπειτα από διαβουλεύσεις μεταξύ του απερχόμενου πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Σαμαρά και του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γιώργου Καρατζαφέρη που διήρκεσαν τρεισήμιση ώρες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον έγκριτο οικονομολόγο κ. Λουκά Παπαδήμο.

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης υπό τον κ. Παπαδήμο -πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας- θα γίνεια αύριο Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011 στις 14.00 το μεσημέρι.


Η ανακοίνωση που συνετάχθη από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, τον κ. Παπαδήμο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που ανέγνωσε στους δημοσιογράφους πρέσβης Κωνσταντίνος Μπίτσιος, διευθυντής του γραφείου του κ. Παπούλια είναι η εξής:

"Υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια συναντήθηκαν σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης. Στη σύσκεψη αυτή επιβεβαιώθηκε το πλαίσιο αρχών που διατυπώθηκε στη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών που παρέστησαν στην σύσκεψη της 6ης Νοεμβρίου του 2011. Συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατόπιν προτάσεως των πολιτικών αρχηγών που παρευρέθησαν στη σύσκεψη, έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον κ. Λουκά Παπαδήμο.

Η ορκωμοσία της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 11/11/2011 και ώρα 14.00."

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση, "έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές". Πουθενά δεν αναφέρεται ο χρονικός ορίζοντας που θα μείνει στην εξουσία η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου. Ευθεία αναφορά στην συμφωνάι μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για προκηρυξη εκλογών στις 19 Φεβρουαρίου δν υπάρχει.

Η μοναδική ένδειξη είναι η παραπομπή στο πλαίσιο αρχών της σύσκεψης των κυρίων Παπανδρέου και σαμαρά υπό τον κ. Παπούλια στις 6 Νοεμβρίου, όπου αποφασίστηκε ότι στόχος της νέας κυβέρνησης θα είναι "να οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε εκλογές μετά την υλοποίηση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου".

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να διευκρινιστεί αν ο αναμενόμενος πολιτικός βίος της κυβέρνησης του κ. Παπαδήμου θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου ή θα παραταθεί για όσο χρειαστεί προκειμένου να εφαρμοστεί η οικονομική πολιτική που συνδέεται με τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου